Ολυμπιακή Επιτροπή προς Στεφανίδη: «Δεν υπάρχει ιδανική λύση»

Ολυμπιακή Επιτροπή προς Στεφανίδη: «Δεν υπάρχει ιδανική λύση»
Η έντονη αντίδραση διάσημων αθλητών όπως η Κατερίνα Στεφανίδη και η Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον ανάγκασαν τη ΔΟΕ να αναδιπλωθεί μερικώς και να δώσει πρόσθετες εξηγήσεις σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο στο Τόκιο.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερη και απαιτεί ιδιαίτερες λύσεις», αναφέρεται στη σημερινή δήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Η ΔΟΕ είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση μίας λύσης με τις μικρότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες για τους αθλητές, προστατεύοντας παράλληλα την ακεραιότητα της διοργάνωσης και την υγεία των αθλητών».

Η ΔΟΕ προσθέτει ότι «ιδανική λύση δεν υπάρχει, οπότε ποντάρουμε στην υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη των αθλητών». Η Στεφανίδη επισήμανε χθες ότι ακόμα και η εκγύμναση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, των προπονητών, των οικογενειών τους αλλά και του κοινού.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΟΕ προκάλεσε τριγμούς ακόμα και στα ενδότερα της Ολυμπιακής οικογένειας. «Η απόφαση να προχωρήσουμε κανονικά με τόση επιμονή ενώ η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δείχνει αναισθησία και ανευθυνότητα», δήλωσε η Καναδέζα τετράκις χρυσή Ολυμπιονίκης του χόκεϊ, μέλος της ΔΟΕ, Χέιλι Ουινκενχάιζερ.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, Αλεχάντρο Μπλάνκο, ζήτησε την αναβολή των Αγώνων αφού δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία των αθλητών. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί μόνο το 57% τα προολυμπιακής διαδικασίας.

Η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο είναι η 24η Ιουλίου 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter