Νέα γραμμή παραγωγής

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενισχύει την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα

Νέα γραμμή παραγωγής από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα. Η νέα επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος του μεγάλου επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.

· 250 χιλιάδες εκατόλιτρα/ έτος η χωρητικότητα της νέας γραμμής παραγωγής

· 3,2 εκατ. ευρώ το κόστος της επένδυσης

· Μέρος του συνολικού επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για την περίοδο 2014-2019 αξίας 45 εκατ. ευρώ

Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά αποκλειστικά στην πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTM είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

Η νέα μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής, μια επένδυση ύψους 3.2 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

Σε μια δύσκολη καμπή για την Ελληνική οικονομία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά πλάνα της χώρας, αξίας 45 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση και εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, στηρίζει εμπράκτως τα φορολογικά έσοδα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και την αγορά εργασίας με πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές.

Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα όπου παράγει τις μπύρες Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, FIX Dark, Kaiser και Henninger. Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby σε δύο γεύσεις: μήλο και βατόμουρο. Επιπλέον, η Oλυμπιακή Ζυθοποιία παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.