Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συναγερμός» στο Τόκιο λόγω Covid-19

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συναγερμός» στο Τόκιο λόγω Covid-19

Για διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές μιλούν και πάλι οι Γιαπωνέζοι, αφού η περιοχή του Τόκιο κηρύχτηκε εκ νέου σε κατάσταση έκταξτης ανάγκης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ιαπωνικών Μέσων Ενημέρωσης, η κατάσταση συναγερμού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Η έξαρση των κρουσμάτων είναι η μεγαλύτερη από τα μέσα Μαΐου, ενώ οι πολίτες δείχνουν να αδιαφορούν για τα μέτρα λόγω κόπωσης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου και η αρχική απόφαση είναι να επιτραπεί η χρήση των κερκίδων σε βαθμό 50%, με «πλαφόν» τους 10.000 θεατές.

Η άφιξη ξένων επισκεπτών για τους Αγώνες έχει απαγορευτεί και τα προαγορασμένα εισιτήρια εξαργυρώθηκαν. Ωστόσο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπολογίζεται να διεαξχθούν με 11.000 αθλητές, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό οι Παραολυμπιακοί που θα ακολουθήσουν.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, αφού σήμερα εντοπίστηκαν μόνο στην περιοχή του Τόκιο 920 κρούσματα κορονοϊού.

Η Ιαπωνία έχει μείνει πολύ πίσω στο πρόγραμμα εμβολιασμού, επειδή ο εθνικός οργανισμός υγείας ζήτησε να γίνουν πρόσθετα τεστ στα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες. Συνολικά η χώρα έχει θρηνήσει περίπου 14.800 θανάτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter