Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Άνετα στον τελικό Στεφανίδη, Κυριακοπούλου

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Άνετα στον τελικό Στεφανίδη, Κυριακοπούλου

Χωρίς ιδιαίτερο άγχος πέρασαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Η 35χρονη Κυριακοπούλου φάνηκε σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη που δοκίμασε (4,25 μ., 4,40 μ., 4,55 μ.). Η νεροποντή που ξέσπασε αμέσως μετά επηρέασε ελαφρά την 31χρονη Στεφανίδη, η οποία έκανε ένα άκυρο άλμα πριν «απογειωθεί» στα 4,55 μ. με τη δεύτερη.

Ενδιάμεσα, ο προκριματικός διακόπηκε για 45 λεπτά πριν στεγνώσει η βαλβίδα. Δόθηκε τελικά εισιτήριο πρόκρισης στις 15 κοπέλες που είχαν περάσει τα 4,55 μ., αφού δεν υπήρχε λόγος πρόσθετης ταλαιπωρίας με ρίσκο τραυματισμών. Το αρχικό όριο ήταν 4,70 μ.

Ο τελικός θα γίνει χωρίς την ασημένια στο Ρίο το 2016 αλλά και δευτεραθλήτρια Κόσμου Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία τραυματίστηκε και αποχώρησε κλαίγοντας. Αποκλείστηκαν επίσης δύο αθλήτριες με ρεκόρ πάνω από 4,80 μ., η Αυστραλέζα Νίνα Κένεντι και η Καναδέζα Αλίσα Νιούμαν.

Πέρασαν όμως οι τρεις επικοντίστριες που έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από 4,90 μ.: η Αμερικανίδα Κέιτι Ναζεότ, η Αγγλίδα Χόλι Μπράντσο και η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Κόσμου Ανζέλικα Σιντόροβα.

Η 25χρονη Ελένη Πόλακ ξεκίνησε άσχημα στον προκριματικό (αφού πέρασε με την τρίτη το αρχικό ύψος 4,25 μ.) και τελικά έμεινε 19η και αποκλείστηκε με επίδοση 4,40 μ.

Οι 13 που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια μαζί με τις Στεφανίδη, Κυριακοπούλου είναι οι Ναζεότ (ΗΠΑ), Μπράντσο (Μ.Βρετανία), Νιούελ (Καναδάς), Πεϊνάδο (Βενεζουέλα), Σιντόροβα (Ρωσία), Σούτεϊ (Σλοβενία), Μούρτο (Φινλανδία), Σίλβα (Κούβα), Ζουκ (Λευκορωσία), Μπένγκτσον (Σουηδία), Λελού (ΗΠΑ), Χσου (Κίνα), Κιλίπκο (Ουκρανία).

Αύριο θα διεξαχθεί ο τελικός του άλματος επί κοντώ ανδρών, με τη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter