Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Απέτυχε ο Βολικάκης, «συγγνώμη απ’ όλους»

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Απέτυχε ο Βολικάκης, «συγγνώμη απ’ όλους»

Δεν μπόρεσε να διακριθεί ο Χρήστος Βολικάκης στην ποδηλασία πίστας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήγε στο Τόκιο με ελπίδες ακόμα και για μετάλλιο, αλλά κατετάγη στην 20η θέση του αγωνίσματος Omnium.

Ο 33χρονος Βολικάκης έμεινε πίσω από το πρώτο κιόλας σκέλος και δεν μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ήταν 17ος στο «σκρατς» με 8 βαθμούς, 17ος και στο «τέμπο» με 0 βαθμούς, 14ος στην κούρσα αποκλεισμού με 30 βαθμούς, ενώ αποσύρθηκε από τον αγώνα των πόντων και δεν βαθμολογήθηκε.

«Δεν ξέρω τι να πω, νιώθω μία απογοήτευση, δεν μπόρεσα καν να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν ή κάθισαν να με δουν από την τηλεόραση», είπε, συντετριμμένος, ο Βολικάκης. «Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω από δω και πέρα. Να σταματήσω την ποδηλασία, να αλλάξω αγώνισμα, δεν ξέρω, δεν ξέρω…». Παρόμοιες δηλώσεις έκανε νωρίτερα, μετά τον δικό της πρόωρο αποκλεισμό, η παλαίστρια Μαρία Πρεβολαράκη.

Ο Βολικάκης ομολόγησε ότι είχε κακή απόδοση στον αγώνα. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν έκανα τίποτα, απογοήτευσα όσους με πίστεψαν», είπε. «Προσπαθούσα απλά να τερματίσω και αυτό δεν με αντιπροσωπεύει. Έχω συνηθίσει να παλεύω, αλλά σήμερα δεν έκανα ούτε και αυτό. Δεν είχα ένταση, δεν είχα τίποτε».

Ο έμπειρος αθλητής εξήγησε ότι η νέα μορφή του αγωνίσματος δεν τον ευνοεί. Το Οmnium περιλάμβανε αρχικά έξι σκέλη, τα οποία μειώθηκαν μετά το 2016 σε τέσσερα, μοιρασμένα όμως σε πολλές ώρες (πρωί-απόγευμα). «Για πρώτη φορά ολόκληρος ο αγώνας έγινε μέσα σε ένα τρίωρο. Αυτό βολεύει τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή και όχι δύναμη όπως εγώ».

Ο 25χρονος Βρετανός Μάθιου Ουόλς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 153 βαθμούς, μπροστά από τον Νεοζηλανδό Κάμπελ Στιούαρτ (129). Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης του Ρίο Ελία Βιβιάνι (124) συμπλήρωσε το βάθρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter