Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Έκτη θέση στον τελικό η Άννα Κορακάκη

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Έκτη θέση στον τελικό η Άννα Κορακάκη

Χωρίς μετάλλιο θα επιστρέψει από το Τόκιο η Άννα Κορακάκη. Η διπλή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέλαβε την 6η θέση στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι, στο ίδιο αγώνισμα που της είχε δώσει χρυσό μετάλλιο πριν από πέντε χρόνια.

Η 25χρονη Κορακάκη ήταν τρίτη μετά τις πρώτες δύο βολές του τελικού, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και αποχώρησε με 18/25 επιτυχίες. Είχε προκριθεί έκτη από τον προκριματικό με 584 βαθμούς. Η Άννα Κορακάκη ήταν έκτη και στα 10 μέτρα αεροβόλο.

Η Ρωσίδα Βιτάλινα Μπατσαράσκινα πέτυχε double στα δύο αγωνίσματα αφού νίκησε στο μπαράζ την κορεάτισσα Κιμ με 38 επιτυχίες. Η Κινέζα Χσιάο πήρε το χάλκινο με 30.

Τα ξημερώματα η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο, με τον χρυσό ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ της κωπηλασίας.

Η Κορακάκη κατάφερε να «ανεβάσει στροφές» μετά την κακή της εκκίνηση (1/5) και μετρώντας 3/5, 4/5 και 4/5, κατάφερε μετά από 20 βολές να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση. Το 3/5 που ακολούθησε «έριξε» την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην τέταρτη θέση, ενώ στο έκτο σετ βολών μέτρησε 3/5 στην τριπλή ισοβαθμία με τις Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) και Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) και αποκλείστηκε, «τερματίζοντας» στην έκτη θέση.

Η τελική κατάταξη:

1. Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 38β.

2. Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα) 38β.

3. Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) 29β.

4. Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) 28β.

5. Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) 23β.

6. Άννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 18β.

7. Ντορίν Βένεκαμπ (Γερμανία) 14β.

8. Τσια Τσεν (Κινεζική Ταϊπέι) 10β.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter