Ολυμπιακοί Αγώνες – Tόκιο 2020: Για… πλάκα στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου

Ολυμπιακοί Αγώνες – Tόκιο 2020: Για… πλάκα στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου

Μόλις ένα άλμα χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να προκριθεί στον δευτεριάτικο τελικό του άλματος σε μήκος.

Ο νεαρός πρωταθλητής μας πήδηξε 8,22 μ. στην μοναδική προσπάθεια που επιχείρησε και ξεπέρασε χωρίς άγχος το όριο πρόκρισης (8,15 μ.). Ο Τεντόγλου έφυγε από το στάδιο την ίδια ώρα που άλλοι ανταγωνιστές του ταλαιπωρήθηκε στον προκριματικό.

«Ήρθα να κάνω ένα ασφαλές άλμα, χωρίς να κουραστώ», είπε ο Τεντόγλου. «Δεν μπήκα πολύ καλά στο άλμα, αλλά πέτυχα τον στόχο και δεν ζόρισα το γόνατό μου. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας. Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο». Ο Έλληνας άλτης ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Γρεβενών (της ιδιαίτερης πατρίδας του) που φωταγώγησε στα μπλε το δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία εντυπωσίασε με άλμα στα 8,50 μ. στη μοναδική προσπάθειά του. «Μπορούσα να το κάνω και εγώ, αν χρειαζόταν», δήλωσε ο Τεντόγλου. Ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής Κόσμου Τατζέι Γκέιλ τραυματίστηκε στο γόνατο στο πρώτο του άλμα, αλλά κατάφερε να πηδήξει 8,14 μ. «με ένα πόδι» και προκρίθηκε ως επιλαχών. Μόλις τρεις αθλητές πέρασαν το όριο.

Ο 23χρονος Τεντόγλου έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,60 μ. από το περασμένο Μάιο, ενώ έχει ήδη στο παλμαρέ του τρεις τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 04.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τη δωδεκάδα απαρτίζουν ο Κουβανός Ετσεβαρία (8,50 μ. στον προκριματικό), ο Τεντόγλου (8,22 μ.), ο Ιάπωνας Χασιόκα (8,17 μ.), ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ (8,14 μ.), ο Αμερικανός Χάρισον (8,13 μ.), ο Ιταλός Ραντάτσο (8,10 μ.), ο Κουβανός Μάσο (8,07 μ.), ο Σουηδός Μόντλερ (8,01 μ.), ο Ισπανός Κάθερες (7,98 μ.), ο Γερμανός Χάινλε (7,96 μ.), ο Κινέζος Χουάνγκ (7,96 μ.) και ο Φινλανδός Πούλι (7,96 μ.).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter