Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Τέταρτη και εκτός μεταλλίων η Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Τέταρτη και εκτός μεταλλίων η Στεφανίδη

Τέταρτη έμεινε στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη. Το άλμα στο 4,80 μ. ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή της αλλά την άφησε στην 4η θέση, αφού ο πήχης πήγε ψηλά και η ίδια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Η Αμερικανίδα Κέιτι Ναζεότ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με χαμηλές πτήσεις, αφού μόνο τέσσερις αθλήτριες έφτασαν ψηλότερα από τα 4,5 μέτρα. Η Στεφανίδη χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 4,50 μ. και άλλες τρεις για τα 4,70 μ. Αυτά τα χαμένα άλματα της κόστισαν το μετάλλιο.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Κόσμου Ανζέλικα Σιντόροβα πέρασε με την πρώτη τα 4,80 μ. Την ακολούθησε η  Ναζεότ, που πήγε στο Τόκιο με την καλύτερη φετινή επίδοση.

Το  επιτυχημένο δεύτερο άλμα της Κατερίνας στα 4,80 μ. την έβαλε για μερικές στιγμές στη ζώνη των μεταλλίων (3η), αλλά η Αγγλίδα Χόλι Μπράντσο την προσπέρασε αμέσως μετά, με ίδια επίδοση και καλύτερες συνολικά προσπάθειες.

Ο πήχυς ανέβηκε στα 4,85 μ., το οποίο η Στεφανίδη δεν είχε περάσει φέτος. Η Σιντόροβα συνέχισε την «άπταιστη διαδρομή» της με άλμα που έμοιαζε υποθήκη χρυσού μεταλλίου, παρ’ όλο που τη μιμήθηκαν τόσο η Μπράντσο, όσο και η Ναζεότ.

Η Κατερίνα απέτυχε μία φορά στα 4,85 μ. και άφησε τις επόμενες δύο προσπάθειές της για τα 4,90 μ., όπου όμως δεν μπόρεσε να ανέβει. Το ατομικό ρεκόρ της είναι 4,91 μ. από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο.

Η Κέιτι Ναζεότ πέρασε –μόνο αυτή- τα 4,90 μ. και κατέκτησε τη χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερη τη Σιντόροβα και τρίτη τη Μπράντσο. Μολονότι συνομήλικη με τις άλλες, η Αμερικανίδα δεν είχε πετύχει μεγάλη διάκριση στην καριέρα της.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε 8η, περνώντας τα 4,50 μ με τη δεύτερη, αλλά είχε κακές προσπάθειες στα 4,70 μ. και έχασε την ευκαιρία για διάκριση.

Την 5η θέση μοιράστηκαν, με την ίδια επίδοση, η Σλοβένα Σούτεϊ, η Φινλανδέζα Μούρτο και η Ουκρανή Κιλίπκο. Η Καναδέζα Νιούελ και η Αμερικανίδα Λελού δεν βαθμολογήθηκαν καθόλου.

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter