Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ ανοίγει παράθυρο για αναβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ ανοίγει παράθυρο για αναβολή

Tη ρητή πρόθεση της ΔΟΕ να διεξάγει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 επανέλαβε ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ. «Η ματαίωσή τους δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα μας», τόνισε ο Γερμανός παράγοντας, σε συνέντευξή του στους New York Times.

Ωστόσο, απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αναβολής. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας πληροφορεί ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοια συζήτηση», τόνισε.

Η Τελετή Έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου στο Τόκιο. «Έχουμε επηρεαστεί από αυτή την κρίση και ανησυχούμε όπως όλος ο κόσμος», είπε ο Μπαχ. «Δεν ζούμε σε φούσκα ούτε σε άλλον πλανήτη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προγνώσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι η επιδημία ακολουθεί παντού την ίδια καμπύλη, άλλοι λένε ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι θα χρειαστεί να ζήσουμε με το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις προσεκτικά, μέσω της επιτροπής δράσης που συγκροτήσαμε».

Οι Ιάπωνες φοβούνται οικονομική καταστροφή και επικαλούνται την υποστήριξη των G7, αν και ο πρόεδρος Τραμπ τοποθετήθηκε επίσημα υπέρ της αναβολής των αγώνων. Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΟΕ υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ κορυφαίοι αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη επισήμαναν τα πολλαπλά προβλήματα και ζήτησαν να πρυτανεύσει η λογική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter