Ολυμπιακοί Αγώνες: Καναδάς και Αυστραλία δεν στέλνουν αποστολές στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καναδάς και Αυστραλία δεν στέλνουν αποστολές στο Τόκιο

Μπορεί η ΔΟΕ να θέλει με χέρια και πόδια να διοργανώσει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις των χωρών ολοένα και μεγαλώνουν.

Ενώ λοιπόν οι «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το σκέφτονται μέχρι να αποφασίσουν οριστικά, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από τον Καναδά και την Αυστραλία ότι δεν θα στείλουν αποστολές στο Τόκιο για να κλονίσει τον πρόεδρο Μπαχ και την παρέα του. Κι αυτό γιατί η κίνηση αυτή αναμένεται να συμπαρασύρει πολλές χώρες να πράξουν το ίδιο. Ολες με το ίδιο αίτημα: Να μεταφερθούν οι Αγώνες για το 2021, όπως έκανε η UEFA με το Euro 2020…

Ο Καναδάς στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «δεν θα στείλει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον αυτοί πραγματοποιηθούν κανονικά το 2020, λόγω του ρίσκου από την πανδημία του κορωνοϊού» και ζητάει «την αναβολή των αγώνων για το 2021 καθώς έχει την στήριξη όλων των Ομοσπονδιών της χώρας για την απόφαση αυτή» και όπως επισημαίνει «το περιβάλλον κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών. Βρισκόμαστε στην δίνη μία παγκόσμιας κρίσης που είναι πιο σημαντική από τον αθλητισμό».

Μετά τον Καναδά σειρά πήρε η Αυστραλία, η Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας ξεκαθάρισε πως δεν θα στείλει αθλητές στο Τόκιο, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter