Ολυμπιακοί Αγώνες: Κανονικά λένε οι Ιάπωνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κανονικά λένε οι Ιάπωνες

Tην αποφασιστικότητά τους να διοργανώσουν κανονικά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες διατράνωσαν και σήμερα οι Ιάπωνες.

«Θα ξεπεράσουμε την επιδημία του κορονοϊού και θα κάνουμε τους Αγώνες όπως τους προγραμματίσαμε, χωρίς προβλήματα, αρκεί να συναινέσει και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε δημόσια την αναβολή της διοργάνωσης, αλλά οι Ιάπωνες και η ΔΟΕ αρνούνται προς το παρόν να συζητήσουν το -ασφαλώς υπαρκτό- ενδεχόμενο.

Ο προϋπολογισμός των Αγώνων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 13 δις ευρώ, ενώ το κόστος πιθανής ακύρωσης θεωρείται ότι θα προξενήσει δυσβάσταχτη ζημιά στην οικονομία της Ιαπωνίας.

Τα κρούσματα των κορονοϊού στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» ξεπέρασαν τα 1.400, με 28 θανάτους, αλλά μεγάλο ποσοστό της παραπάνω στατιστικής προέρχεται από το περιβόητο «μολυσμένο» κρουαζιερόπλοιο, που έριξε άγκυρα σε ιαπωνικό λιμάνι και τέθηκε σε καραντίνα.

Πιστεύεται ότι χώρες της Άπω Ανατολής ξεπερνούν σιγά σιγά την κρίση. Μάλιστα στην Ιαπωνία ξεκίνησε εκ νέου το πρωτάθλημα μπάσκετ, έστω χωρίς θεατές.

Τι ιαπωνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας (η οποία διακόπηκε στην Ελλάδα) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου. «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τη διεξάγουμε απρόσκοπτα», είπε η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε.

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν, βάσει προγράμματος, στις 24 Ιουλίου και οι Παραολυμπιακοί στις 25 Αυγούστου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter