Ολυμπιακοί Αγώνες: Στάση αναμονής από τη ΔΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στάση αναμονής από τη ΔΟΕ

Στάση αναμονής αποφάσισε να τηρήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σχετικά με τη διεξαγωγή των Αγώνων του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. 

«Δεν συντρέχει ανάγκη να προχωρήσουμε σε δραστικές κινήσεις σε αυτή τη φάση, εφ’ όσον μεσολαβούν τέσσερις μήνες», ανακοίνωσε. «Κάθε σπέκουλα μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική».

Η ΔΟΕ επανέλαβε ότι είναι «πλήρως προσηλωμένη» στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων στο Τόκιο, αλλά η προολυμπιακή διαδικασία στα περισσότερα αθλήματα είναι μετέωρη. Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή τους περίπου το 57% των αθλητών.

Εάν προκύψουν ματαιώσεις προολυμπιακών τουρνουά, θα ισχύσουν ως κριτήρια, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, οι υπάρχουσες «ειδικές βαθμολογίες» (ranking) ή η κατάταξη πρόσφατων διεθνών διοργανώσεων.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις 24 ώρες το 24ωρο και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 όσο καλύτερα μπορούν» καταλήγει η μακροσκελής ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί διαβούλευση της ΔΟΕ με τις διεθνείς Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών αθλημάτων, τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τους εκπροσώπους των αθλητών, καθώς και με τους διοργανωτές, οι οποίοι επιμένουν ότι μπορούν να προχωρήσουν στο εγχείρημα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επικαλέστηκε την υποστήριξη των ηγετών των G7.

Πιστεύεται ότι πιθανή ματαίωση ή και αναβολή των Αγώνων θα έχει δυσβάσταχτες συνέπειες για την οικονομία της Ιαπωνίας, όπου τα κρούσματα του κορονοϊού είναι συγκριτικά λίγα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστούν να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter