Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 25 Μαρτίου του 2021 η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 25 Μαρτίου του 2021 η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας

Η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», που αναβλήθηκε για το 2021 όπως και η κορυφαία διοργάνωση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου από την περιοχή της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Μετά την Αφή στην Αρχία Ολυμπία, η Ολυμπιακή φλόγα, έφθασε στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και είχε προγραμματισθεί η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας. Ομως στις 24 του μήνα, οι διοργανωτές και η ΔΟΕ, ανακοίνωσαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, εκτίθεται πλέον στο Τόκιο και θα αρχίσει το ταξίδι της στις 25 Μαρτίου 2021, από την περιοχή της Φουκουσίμα, που επλήγη από την πυρηνική καταστροφή μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Η Λαμπαδηδρομία που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στους 47 νομούς της Ιαπωνίας, θα διεξαχθεί με το σύνθημα «Η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας» και στοχεύει στην ανάδειξη της ανοικοδόμησης στις περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφή του 2011.

«Μετά την πανδημία της Covid-19, θα συμβολίσει επίσης το φως στο τέλος της σκοτεινής σήραγγας, έναν φάρο ελπίδας για τον κόσμο καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είναι ένα σύμβολο ανθεκτικότητας της ενότητας και της αλληλεγγύης της ανθρωπότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η διαδρομή και το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας, θα παραμείνουν ίδια «κατ ‘αρχήν», ακόμη κι εάν στο δελτίο Τύπου, επισημαίνεται πως μπορούν να αναθεωρηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter