Ολυμπιακός: 1-1 με το Αμβούργο κι επιστροφή στην Ελλάδα

Ολυμπιακός: 1-1 με το Αμβούργο κι επιστροφή στην Ελλάδα

Αρκετά κουρασμένος αλλά και καλός κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με το Αμβούργο του πρώην «ερυθρόλευκου» Κυριάκου Παπαδόπουλου, στο τελευταίο φιλικό της ελληνικής ομάδας στην Αυστρία.

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν αύριο (11/7) στην Ελλάδα και το επόμενο φιλικό τους παιχνίδι, το οποίο θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε ενόψει του του πρώτου αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία στις 23 Ιουλίου, θα είναι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ του… Βαγγέλη Μαρινάκη την ερχόμενη Τρίτη (16/7) στο «Καραϊσκάκη».

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με τη Ντιναμό Κιέβου, αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας (με τους Ουκρανούς δεν αγωνίστηκαν λεπτό) τους Ελαμπντελαουί και Ποντένσε…

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που άρχισε να βγαίνει μπροστά μετά το πρώτο τέταρτο. Όμως το Αμβούργο ήταν εκείνο που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 26’ όταν κέρδισε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γιάννης Μασούρας αλλά ο νεαρός γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Γούντ. Μάλιστα ο νεαρός τρία λεπτά μετά έσωσε πάλι σε τετ α τετ του Ντούντζιακ!

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπσε και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με τον Ρούμπεν Σεμέδο να δημιουργήσει κινδύνους στη γερμανική περιοχή. Λίγες οι καλές φάσεις σε αυτό το 45λεπτο, όπως μια εντυπωσιακή επέμβαση του γκολκίπερ Σιαμπάνη στο 69′, σε μακρινό σουτ του Κίντελ. Ωσπου στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε φωτιά αφού ο Ολυμπιακός άνοιξε το δκορ με τον καλύετερο του πασικτη στο ματς τον Σεμ΄δο που μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το Αμβούργο αντέδρασε και ισοφάρισε στο 87’ όταν η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, με τον Χιντερζίερ να επωφελείται από την κόντρα με τον Σιαμπάνη και να στέλνει τη μπάλα στη κενή εστία (1-1).

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τους Τζολάκη (62’ Σιαμπάνη), Ι. Μασούρα, Παπαδόπουλο, Σεμέδο, Τσιμίκα, Σουρλή (80’ Μπουχαλάκη), Ανδρούτσο (80’ Γκιγιέρμε), Φορτούνη (66’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (80’ Σουντανί), Σολδάνο (85’ Κάιπερς), Ντουρμισάι (76’ Γ. Μασούρα).

To Αμβούργο ξεκίνησε με τους Μίκελ, Γκάμεραχ, Φαν Ντρόγκελεν, Νάρεϊ, Ντούντζιακ, Παπαδόπουλο, Γουντ, Τζάτα, Λέιμπολντ, Τζουνγκ, Φέιν.

Μαρτίνς: «Κάποιοι θα φύγουν»

Ικανοποιημένος δήλωσε μετά το φιλικό ο προπονητής των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, που τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Δεν ήμασταν καλοί στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, αλλά μετά ισορροπήσαμε το ματς. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με ποιότητα. Δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, δεν μπορούσαμε να παίξουμε θεαματικά. Το χορτάρι ήταν ψηλότερο από αυτό που έπρεπε και δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες. Κάναμε πάντως ένα καλό παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος».

Για το ρόστερ: «Θα πάρουμε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα. Θα ήθελα να τους κρατήσω όλους, αλλά δεν γίνεται. Κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Οι παίκτες μου θα είναι οι πρώτοι που θα το μάθουν. Θα μιλήσω με την διοίκηση και ακολούθως οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ενημέρωση».

Για τα παιδιά της Ακαδημίας: «Σίγουρα είναι και για αυτούς είναι μία ιδιαίτερη προετοιμασία. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν μαζί μας. Μας βοηθάνε τα παιδιά από την Ακαδημία, είναι το μέλλον μας, αλλά και το παρόν μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter