Ολυμπιακός: Δεκτή η έφεση, μια αγωνιστική χωρίς κόσμο και 95.000 ευρώ το πρόστιμο

Η επιτροπή εφέσεων δικαίωσε τον Ολυμπιακό, κάνοντας δεκτή την έφεση των «ερυθρολεύκων» για την πρωτόδικη ποινή που του επιβλήθηκε (4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο) για επεισόδια στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου, με την ΑΕΚ, στο «Καραϊσκάκη».

Η Επιτροπή Εφέσεων μείωσε την ποινή των «ερυθρολεύκων» σε μία αγωνιστική χωρίς θεατές και πρόστιμο 95.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

-΄Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ ΟΟλυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

- Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία, ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

- Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

- Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά  πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:

1. Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€.

2. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€.

3. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής.

4. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.

Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€».

Γιατί μειώθηκε

Η Επιτροπή Εφέσεων απάλλαξε τον Ολυμπιακό για την επίθεση στον β’ παρατηρητή Λασκαράκη και δεν δέχτηκε ότι υπήρξε άσκηση βίας σε βάρος του. Όσο για τα επεισόδια, δέχτηκε μεν πως ήταν εκτεταμένα, αλλά, αν και πρωτοδίκως, οι Πειραιώτες είχαν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 120.000 ευρώ, τελικά επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό μόνο πρόστιμο 95.000 ευρώ. Η μία αγωνιστική της ποινής που τελικά του επιβλήθηκε, αφορά στην απώθηση του διαιτητή Παπαπέτρου και την παρεμπόδισή του να μπει στα αποδυτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.