Ολυμπιακός: Δόξα και χρήμα στο Λιμάνι της αγωνίας

Ολυμπιακός: Δόξα και χρήμα στο Λιμάνι της αγωνίας

Ηταν η μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού επειδή ήταν η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν ένα από τα λεγόμενα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια της Ευρώπης. Και δικαιολογημένα το πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Οταν κερδίζεις και αποκλείεις ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Μίλαν των επτά τροπαίων Champions League, δικαιούσαι να απολαμβάνεις όσο και όπως θέλεις τον θρίαμβό σου αλλά και να ονειρεύεσαι.

Ομως πέρα από τη δόξα, το πρεστίζ, τον χαρακτήρα που χτίζει κάθε ομάδα, το «μέταλλο» που φτιάχνει, τη διαφήμιση σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και τον θόρυβο που έκανε η συγκλονιστική πρόκριση στους 32 του Europa League, οι Πειραιώτες αποκόμισαν και πολλά ακόμη κέρδη από το 3-1 της περασμένης Πέμπτης στο φαληρικό γήπεδο. Ομως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ο επόμενος αντίπαλος

Καταρχάς ο Ολυμπιακός μπαίνει στην αυριανή κλήρωση του Europa League (14.00, Cosmote Sport 1HD) στη Νιόν της Ελβετίας ευρισκόμενος στο γκρουπ των αδυνάτων και αυτό σημαίνει ότι θα βρει απέναντί του και ομάδες μεγαθήρια και ομάδες από τα υψηλά ράφια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και ομάδες στα μέτρα του. Οταν έχεις αποκλείσει τη Μίλαν δεν μπορεί να φοβάσαι κλαμπ μικρότερου βεληνεκούς από τους «ροσονέρι». Επειδή λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους, θα παίξουν στη φάση των 32 με ομάδα που αναδείχθηκε πρώτη στον δικό της όμιλο ή με ομάδα από τους τέσσερις καλύτερους τρίτους των ομίλων του Champions League. Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι μία από τις Νάπολι, Βαλένθια, Ιντερ, Μπενφίκα, Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γκενκ, Σεβίλλη, Ντιναμό Κιέβου, Τσέλσι.

Το ταμείο

Μπορεί τα οικονομικά κέρδη του Europa League να μη συγκρίνονται με τα αστρονομικά ποσά του Champions League, όμως ποιος λέει όχι σε ποσό γύρω στα… 10 εκατ. ευρώ; Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβασή του και τα έσοδά του πλέον είναι πολλά. Με τη συμμετοχή του μόνο στους ομίλους της διοργάνωσης εξασφάλισε 2,92 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια σημείωσε τρεις νίκες στον όμιλο που του απέφεραν 570.000 ευρώ η καθεμιά και μία ισοπαλία (190.000 ευρώ), ήτοι ακόμη 1,9 εκατ. ευρώ στο ταμείο. Με την πρόκριση στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θα πάρει μπόνους 500.000 ευρώ ως δεύτερος του ομίλου του και ταυτόχρονα άλλα 500 χιλιάρικα για τη συμμετοχή στους 32. Δηλαδή 5,82 εκατ. ευρώ συνολικά. Καθώς όμως έσοδα υπάρχουν και από την κατάταξη της τελευταίας δεκαετίας της UEFA, μεταξύ των 48 ομάδων που βρέθηκαν στη φάση των ομίλων του Europa League, εκεί όπου ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ ψηλά, στην 8η θέση, αυτό σημαίνει ότι θα αποκομίσει ακόμη 3 εκατ. ευρώ. Σύνολο: 8,82 εκατ. ευρώ. Προσθέστε τα κέρδη από τα τηλεοπτικά, τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις και καταλαβαίνετε πόσο σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι Πειραιώτες από τη διοργάνωση. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στους 16 του Europa league, θα πάρει νέο μπόνους ύψους 1,1 εκατ. ευρώ…

Τέλος, να επισημάνουμε ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε προκριθεί, πιθανότατα η Ελλάδα θα έχανε τη 13η θέση που κατέχει τώρα στο ranking της UEFA, καθώς θα μας προσπερνούσε σίγουρα η Δανία που ακολουθεί από κοντά, αλλά και στην επόμενη φάση θα μας περνούσε και η Ελβετία στέλνοντας την Ελλάδα στη 16η θέση. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε την απώλεια ενός ακόμη ευρωπαϊκού εισιτηρίου της χώρας μας από τη μεθεπόμενη σεζόν 2020-21.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter