Ολυμπιακός: «Έφυγε» στα 92 του ο Ηλίας Ρωσίδης

Ολυμπιακός: «Έφυγε» στα 92 του ο Ηλίας Ρωσίδης

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή στα 92 του, ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης. 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν εξέχον μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε 6 συνεχόμενους τίτλους μεταξύ 1954-9 και κέρδισε με τα κατατορθώματά της το προσωνύμιο «θρύλος».

Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για 13 χρόνια από το 1948, κατέκτησε 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, το 1959, απέναντι στη Μίλαν.

Υπήρξε αρχηγός όχι μόνο της αγαπημένης του ομάδας, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας, την οποία ενίσχυσε από το 1951 έως το 1960. Μάλιστα ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους της Ολυμπιακής Φλόγας στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Ηλίας Ρωσίδης, ένας πλάγιος αμυντικός που βρισκόταν μπροστά από την εποχή του, έπαιζε ανελλιπώς στο επετειακό ματς της Μεγάλης Παρασκευής ανάμεσα στους παλαιμάχους του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής μέχρι την κατάργησή του, το 2012, όταν ήταν πια 85 ετών!

Είχε γεννηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 1927 και απέκτησε δύο παιδιά. «Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες», καταλήγει το επίσημο κατευόδιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς έναν από τους αληθνινούς θρύλους του συλλόγου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter