Ολυμπιακός: «Εκλεισε» το μάτι στους ομίλους του Champions League, νίκησε 2-0 την Ομόνοια

Ολυμπιακός: «Εκλεισε» το μάτι στους ομίλους του Champions League, νίκησε 2-0 την Ομόνοια

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο πρώτο ματς των πλέι οφ επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2-0 της Ομόνοιας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπλοκαρισμένοι και έγιναν απειλητικοί όταν πέρασαν στο ματς οι Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς. Ο δρόμος της νίκης άνοιξε από την άσπρη βούλα (Βαλμπουενά 69’) και την σφράγισε ο Μαροκινός φορ (92’).

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της κυπριακής ομάδας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβηκαν, απείλησαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε αυτό το διάστημα η Ομόνοια έπαιξε συντηρητικά και άφησε χώρο στον Ολυμπιακό, έχοντας ως βασικό στόχο να μην παραβιαστεί η εστία της.

Στο 36’, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γάλλος επιθετικός έβγαλε και πάλι την σέντρα, ο Φορτούνης σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο ο Μπα αδράνησε, ο Μποτεάκ έκλεψε την μπάλα, χωρίς να μπορέσει να σκοράρει.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς έγινε στο 51’. Ο Λέγιακς έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Ντούρις, το πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και στο 58΄ο Μάρτινς έριξε το ματς τους Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του. Στο 67’ ο Μαροκινός αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Λέγιακς χρησιμοποίησε το χέρι σε μονομαχία με τον Ραντζέλοβιτς και ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Από την άσπρη βούλα ήταν εύστοχος ο Βαλμπουενά (1-0) στο 69’.

Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 77’. Ο Σέρβος επιθετικός «σέρβιρε» την μπάλα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έπιασε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 80’ ο Μαροκινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Φαμπιάνο με εξαιρετική επέμβαση του στέρησε το γκολ. Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας… απογειώθηκε και στο 90’ σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί με τρομερό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Ο Ντ. Μακέλι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σεμέδο, Βίτορ Γκόμες, Λούφτνερ, Μπουτεάκ, Λέγιακς.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (58’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (58’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Χασάν (76’ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς, Μπουτεάκ (87’ Λοϊζου), Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (81’ Ασάντε), Σένε (46’ Ντούρις), Τιάγκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter