Ολυμπιακός: Ενας θρύλος 92 ετών!

Ολυμπιακός: Ενας θρύλος 92 ετών!

Τα 92α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός.

Ηταν 10 Μαρτίου του 1925,όταν κάποιοι άνδρες που είχαν βλέψεις για την ίδρυση ενός αθλητικού σωματείου, υλοποίησαν τελικά την ιδέα τους και δημιούργησαν έναν σύλλογο που έμελλε να γιγαντωθεί και να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς της χώρας…

Ο Ολυμπιακός προήλθε από την συγχώνευση του Πειραϊκού Συνδέσμου με την Πειραϊκή Ένωση, σωματεία που είχαν ιδρυθεί στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού αιώνα. Νονός του συλλόγου είναι ο πρώτος αντιπρόεδρός του, ο Νότης Καμπέρος. Ο Μιχάλης Μανούσκος (πρώτος πρόεδρος) πρόσθεσε το «Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει τη δύναμη και το πάθος, την αθλητική ισχύ και την ευγενή άμιλλα, έννοιες που περικλείονται στο ολυμπιακό ιδεώδες. Για αυτό άλλωστε κι επιλέχθηκε ως έμβλημα της ομάδας ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, εμπνευσμένος από τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτη έδρα του Ολυμπιακού αποτέλεσε το Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο ήταν γήπεδο με καρβουνόσκονη.

Τα χρώματα του συλλόγου επιλέχθηκαν από τον Γιάννη Ανδριανόπουλο (ο οποίος σχεδίασε και την πρώτη φανέλα) και ήταν το κόκκινο, το χρώμα της γενναιότητας και του πάθους, και το άσπρο, αυτό της αγνότητας. Αρχικά ο Ολυμπιακός αποτελείτο από 100 μέλη, τους περίφημους 100 αθανάτους από τους οποίους συντάχθηκε και το πρώτο καταστατικό του συλλόγου. Οι αθάνατοι ήταν ισόβια μέλη και για να μπορούσε να εισέλθει κάποιο νέο μέλος στον σύλλογο θα έπρεπε να πεθάνει ένα παλιό.

Μήνυμα Μαρινάκη

Με την ευκαιρία των γενεθλίων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του συλλόγου, στο οποίο κάνει λόγο για «αξεπέραστη αθλητική ιστορία και ένα όνομα που αποτελεί συνώνυμο της δύναμης και της νίκης». Αναλυτικά το μήνυμα του:

«O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συμπληρώνει 92 χρόνια θρυλικής ιστορίας και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κοιτάζει με υπερηφάνεια την ερυθρόλευκη να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό. Τα ιδανικά που στέριωσαν το Θρύλο, το πάθος, η αγνότητα που του έδωσαν τα χρώματα του, η θάλασσα που του έδωσε το χαρακτήρα του, οι θρύλοι των γηπέδων που φόρεσαν τα ιερά του χρώματα, έφτιαξαν την πιο αξεπέραστη αθλητική ιστορία και έκαναν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ συνώνυμο της δύναμης και της νίκης. Με καθημερινό αγώνα και πίστη συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το μεγαλείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, για να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα και τη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter