Ολυμπιακός: Εχασε το αβαντάζ πρόκρισης από τη Ντιναμό Κιέβου στο φινάλε (2-2)

Ολυμπιακός: Εχασε το αβαντάζ πρόκρισης από τη Ντιναμό Κιέβου στο φινάλε (2-2)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει το προβάδισμα, αφού η Ντιναμό Κιέβου τον ισοφάρισε ισάριθμες φορές (2-2) και πλέον είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ σε μια εβδομάδα στο Κίεβο (η ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη).

Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες αλλά στο 10’ οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη τελική τους προσπάθεια κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκιγιέρμε γέμισε στην περιοχή της Ντιναμό για τον Φορτούνη, ο οποίος πάσαρε στον Χασάν και αυτός με ωραία κίνηση και φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό που δημιούργησε κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια με τον Φορτούνη στο 19’ (πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε στο δοκάρι!) και τον δραστήριο Ζιλ Ντίας στο 21’. Όμως αντί σε δύο φάσεις να γίνει το 2-0 στο 27 έγινε το 1-1, όταν ο Κεντζιόρα κατάφερε και γύρισε τη μπάλα από δεξιά στο σημείο του πέναλτι και ο Μπουγιάλσκι εντελώς αμαρκάριστος ισοφάρισε για τους Ουκρανούς.

Η ισοφάριση αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό και η Ντιναμό ήλεγχε το παιχνίδι. Με την πάροδο του χρόνου οι Πειραιώτες άρχισαν πάλι να πιέζουν τους Ουκρανούς και στο 41’ ο Ζιλ Ντίας από μακριά με ένα τρομερό σε δύναμη σουτ, πέτυχε γκολ για όσκαρ και ξαναέβαλε φωτιά στο φαληρικό γήπεδο, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στο σκορ με 2-1.

Στο β’ μέρος, ο Ολυμπιακός κοίταξε να ελέγχει τον ρυθμό και με υπομονή στο παιχνίδι του προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην συμπαγή άμυνα των Ουκρανών, οι οποίοι πάντως είχαν στο μυαλό τους στην αντεπίθεση μήπως και βρουν ανοιχτή την ελληνική άμυνα. Σε μια τέτοια φάση στο 60’, ο Σολ απείλησε με νέα ισοφάριση. H ευκαιρία αυτή έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να πιέζουν για την ισοφάριση. Ο Σα έσωσε τους «ερυθρόλευκους» με μια τρομερή απόκρουση στο 69’ αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με μια μεγάλη ευκαιρία του Ποντένσε που πλάσαρε άουτ, o οποίος είχε μια ακόμη πολύ καλή προσπάθεια στο 80’. Η Ντιναμό πίεσε στο φινάλε και τελικά κατάφερε με σουτ του Βέρμπιτς μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει 2-2 στο 89’ και να πάρει εκείνη το αβαντάζ πρόκρισης από τους Πειραιώτες.

Ο Αγγλος ρέφερι Κρεγκ Πόουσον κιτρίνισε τους Καμαρά (συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τη ρεβάνς), Ποντένσε, Βέρμπιτς, Κεντζιόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (81’ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (68’ Νάτχο), Ντίας (85’ Μασούρας), Χασάν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82’ Γκαρμάς), Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς, Σολ (82’ Ρούσιν), Τσιχάνκοβ

*Ενταση επικράτησε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των 300 εκδρομέων οπαδών της Ντιναμό και των ΜΑΤ στις εξέδρες του γηπέδου

*Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Αργεντινό ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μάγχη.

Χασάν: «Με όλη μας τη ψυχή στο Κίεβο»

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, δήλωσε πως παρά το 2-2, «η ομάδα μας έχει πιθανότητες πρόκρισης. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δεν ήμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δεν έπρεπε να δεχτούμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πήγε καλά το παιχνίδι για μας, αλλά δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα πάμε να παίξουμε στο Κίεβο με όλη μας την ψυχή για να πάρουμε αποτέλεσμα- πρόκριση».

Ο 25χρονος Σλοβένος Μπέντζαμιν Βέρμπιτς διαμόρφωσε στο 89’ το τελικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μιλώντας στις κάμερες, είπε: «Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να σκοράρουμε στο τέλος. Παίξαμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν πολύ καλοί με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μας βάλει δύο γκολ. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Εύχομαι να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα και στην έδρα μας».

«Ανοιχτή η πρόκριση»

O Πέδρο Μαρτίνς έχει παράπονα από τους παίκτες του για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου. «Σήμερα ξεκινήσαμε καλά. Βάλαμε 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε και τρίτο γκολ. Δεν διαχειριστήκαμε καλά το δεύτερο μέρος. Αφήσαμε τη Ντιναμό να κυκλοφορήσει την μπάλα, κάτι που είχαμε μελετήσει ότι δεν έπρεπε να κάνουμε. Εκμεταλλεύτηκαν ότι κάτσαμε πιο πίσω, έπρεπε να είμαστε πιο πιεστικοί», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς. Πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι και να περάσουμε. Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο ματς. Η Ντιναμό είχε περισσότερη κατοχή κι εμείς περισσότερες φάσεις για γκολ. Το ίδιο θα συμβεί κι εκεί. Θα είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας. Κάποιες λεπτομέρειες δεν μας πήγαν καλά σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter