Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 84-81: Και τώρα η Μπάρτσα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 84-81: Και τώρα η Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ της Εuroleague, μετά από τη σημερινή νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο: 84-81 στην παράταση. Στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 69-69 και στο ημίχρονο 38-34.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 22-12 και δεν θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Η Φενέρ έμεινε έκτη με 20-14 και θα αντιμετωπίσει τη Μονακό για ένα εισιτήριο στο φάιναλ-φορ.

To ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, μπροστά σε 13.000 θεατές. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 53-58 στις αρχές της δ’ περιόδου και τα καλάθια του Χέις-Ντέιβις διαμόρφωσαν το 65-69 ενάμισυ λεπτό πριν το τέλος. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μείωσε με έμμεσο τρίποντο, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ισοφάρισε με βολή 38’’ πριν το τέλος, αλλά οι Γκος, Παπανικολάου αστόχησαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας (69-69).

Ο Γκούντουριτς πέτυχε 7 πόντους στο ξεκίνημα της παράτασης και έφερε το σκορ στο 73-78. Ο ζεστός Κάνααν απάντησε με δικό του κρεσέντο και ισοφάρισε γρήγορα, ο Παπανικολάου έβγαλε μία κρίσιμη άμυνα και ο Αϊζέια Κάνααν έδωσε τη χαριστική βολή στη Φενέρ με ένα δύσκολο καλάθι, ένα κλέψιμο και 2/2 βολές (82-78).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων και πέτυχε 5 πόντους σε 4:27 συμμετοχής. Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν ο σταρ της βραδιάς με 27 πόντους σε 27 λεπτά, αλλά ο Τόμας Γουόκαπ τελείωσε το ματς με 2 πόντους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουίλιαμς-Γκος 5, Λαρεντζάκη 7, ΜακΚίσικ 12, Παπανικολάου 8, Πίτερς 2, Σίκμα 7, Φαλ 6, Ράιτ 2. Απουσίασε και αυτή τη φορά ο τραυματίας Πετρούσεφ, που αναμένεται ωστόσο να αγωνιστεί στην προημιτελική φάση.

Από τη Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 2 πόντους, 7 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε 3 πόντους και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 10 απέναντι στην παλιά του ομάδα. Διακρίθηκαν και οι Χέις-Ντέιβις 21, Σανλί 11, Γκούντουριτς 9, Γουίλμπεκιν 12.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 2ος μετά το χθεσινό 84-75 επί της Άλμπα στο ΟΑΚΑ (Ναν 28, Σλούκας 16) και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη νικήτρια μίας μονής αναμέτρησης ανάμεσα στη Μακάμπι και στη Βασκόνια. Αυτό το ματς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, κεκλεισμένων των θυρών, στο ουδέτερο Βελιγράδι.

Στα πλέι-οφ, όπου η πρωτοπόρος της κατάταξης Ρεάλ θα αντιμετωπίσει μία από τις Βίρτους, Βασκόνια, Εφές, η πρόκριση θα κριθεί στις 3 νίκες, με ημερομηνία εκκίνησης την Τρίτη 23 Απριλίου. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Παρτιζάν, Αρμάνι, Βαλένθια, Ζαλγκίρις, Μπάγερν, Ερ. Αστέρας, Βιλερμπάν, Άλμπα. Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 24-26 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Κούγιας: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 15 ημερών για τις χειρονομίες στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter