Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα μετά το Conference – Σε ποια διοργάνωση θα παίξει, τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα μετά το Conference – Σε ποια διοργάνωση θα παίξει, τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και εξασφάλισε εισιτήριο για το Europa League τη σεζόν 2024/25. Οι τροπαιούχοι θα συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία μάλιστα αλλάζει μορφή όπως και το Champions League. Από του χρόνου, τελειώνουν οι όμιλοι και η κύρια φάση θα διεξάγεται σε φάση πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που δεν διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στο νέο φορμάτ καθώς θα αντιμετωπίσει ομάδες από όλα τα γκρουπ δυναμικότητας.

Η αυτόματη παρουσία του Ολυμπιακού στο Europa League (League Phase) ουσιαστικά σημαίνει ότι θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του παρουσία στις 25-26 Σεπτεμβρίου, με την τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται στις 30 Ιανουαρίου. Όλα τα ματς θα διεξάγονται ημέρα Πέμπτη.

Με το νέο σύστημα, κάθε ομάδα από τις 36 θα αντιμετωπίζει δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, μία εντός έδρας και μία εκτός. Στη φάση των 16 προκρίνονται αυτόματα οι 8 πρώτες ομάδες. Όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν στα πλέι οφ για την πρόκριση στους 16 ενώ αυτές που θα τερματίσουν από την 25η έως την 36η θα αποκλείονται.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2025/26

Η κατάκτηση του Conference League αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά την παρουσία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η χώρα μας ανέβηκε στην 15η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA και από τη σεζόν 2025/26 της επιστρέφεται ένα εισιτήριο για το Champions League.

Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών, ο δεύτερος στον ίδιο γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, ο κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό του Conference League.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Ο «Μεντιλόπουλος» και ο Ελ Κααμπί του Ολύμπου – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάκτηση του Conference

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Η ιστορία γράφτηκε με κόκκινα γράμματα – Σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Το «χρυσό» γκολ του Ελ Κααμπί που έβαψε κόκκινη την κούπα (Video)

Συγκινητική στιγμή: Φορτούνης και Ελ Κααμπί δίνουν το τρόπαιο στον μικρό Γιαννάκη (Video)

Η στιγμή που το «Ολυμπιακός» χαράχτηκε στην κούπα του Conference League (Video)

Μεντιλίμπαρ: «Νιώθω τεράστια χαρά – Το αφιερώνω στους οπαδούς μας»

Βαθμολογία UEFA: Έγινε η ανατροπή – Πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την Ελλάδα από τη σεζόν 2025/26

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter