«Ολυμπιακός Καταστροφέας», ο ύπουλος εχθρός που απείλησε να «τινάξει στον αέρα» τους χειμερινούς Αγώνες

«Ολυμπιακός Καταστροφέας», ο ύπουλος εχθρός που απείλησε να «τινάξει στον αέρα» τους χειμερινούς Αγώνες

Στην αποκάλυψη ενός κακόβουλου λογισμικού, που έφερε το όνομα «Ολυμπιακός Καταστροφέας» και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε σε ηλεκτρονική επίθεση κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, προχώρησαν τρεις εταιρείες ασφαλείας κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.

Οι διοργανωτές των Αγώνων επιβεβαίωσαν εχθές την ηλεκτρονική επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι αυτή επηρέασε τις υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεόρασης, αλλά δεν έθεσε σε κίνδυνο τις κρίσιμες λειτουργίες. Ωστόσο, κανείς δεν αποκάλυψε ποιός ήταν πίσω από την επίθεση, ενώ δεν έγινε κάποια συζήτηση για κακόβουλο λογισμικό.

Οι εταιρίες, πάντως, που εντόπισαν τον ιό, οι «Cisco Systems Inc», «CrowdStrike» και «FireEye Inc», γνωστοποίησαν ότι στόχος αυτής της επίθεσης ήταν να θέσουν όλους τους υπολογιστές εκτός λειτουργίας, διαγράφοντας κρίσιμα αρχεία συστήματος, τα οποία θα τους καθιστούσαν άχρηστους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη «Cisco», η επίθεση κατέστρεψε την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που σήμαινε ότι κάποιοι δεν μπορούσαν να εκτυπώσουν εισιτήρια. Παράλληλα, δε λειτούργησε το WiFi που χρησιμοποιούσαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάλυπταν την τελετή έναρξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter