Ολυμπιακός: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και για το ματς πρωταθλήματος με Πλατανιά!

Ολυμπιακός: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και για το ματς πρωταθλήματος με Πλατανιά!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, με έγγραφο προς την Αστυνομία, ζητάει να σταλεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, το υλικό από τις κάμερες στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου, Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, παράλληλα με την έρευνα στο ματς του Κυπέλλου, η Εισαγγελία Πειραιά παρενέβη και κάνει άλλη έρευνα για όλα όσα καταγγέλθηκε ότι συνέβησαν στα αποδυτήρια και στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, την Πρωταπριλιά, σε ένα παιχνίδι που οι Χανιώτες προηγήθηκαν 1-0 στο ημίχρονο και τελικά έχασαν με 2-1. 

Η Εισαγγελία με έγγραφο που έστειλε στην ΠΑΕ Πλατανιάς, ζήτησε ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων και των 26 ατόμων που μετείχαν στην αποστολή και που είχαν δηλωθεί στο φύλλο του συγκεκριμένου αγώνα. Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση του Πλατανιά, λίγο μετά τη λήξη του ματς, με την οποία είχε καταγγείλει κλίμα εκφοβισμού πάνω από τη φυσούνα, αλλά και προπηλακισμούς παικτών και μελών του της αποστολής, στο ημίχρονο.

«Έγιναν πρωτοφανή πράγματα και πράγματι υπήρξαν βιαιοπραγίες εναντίον ποδοσφαιριστών μας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης, ενώ στο φύλλο αγώνα, στην έκθεση της αστυνομίας, αλλά και σε εκείνη του παρατηρητή της Λίγκας, δεν είχε γραφτεί το παραμικρό και ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί μόνο για ρίψη αντικειμένων και άναμμα πυρσών, με πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Αυτό που μένει τώρα, είναι – επειδή υπάρχει σε εξέλιξη προανάκριση – ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να καλέσει τους ανθρώπους του Πλατανιά που ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, να καταθέσουν. Αν μετά τις μαρτυρίες προκύψει βιαιοπραγία, τότε είναι ορατός και πάλι ο κίνδυνος να ασκηθεί νέα δίωξη στον Ολυμπιακό για το άρθρο «29» για «βία κατά αξιωματούχων αγώνα ή ομάδας», που προβλέπει μεταξύ άλλων αφαίρεση έξι βαθμών.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών σε δύο περιπτώσεις. Τόσο για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όσο και για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πλατανιά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter