Ολυμπιακός – Μαρινάκης: «Είμασταν κακοί αλλά δεν είχαμε τύχη» – Μίτσελ: «Θέλω 24-25 παίκτες»

Ολυμπιακός – Μαρινάκης: «Είμασταν κακοί αλλά δεν είχαμε τύχη» – Μίτσελ: «Θέλω 24-25 παίκτες»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε πριν λίγο στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός το νέο προπονητή της ομάδας Μίτσελ Γκονζάλεθ, έναν ένα μίνι απολογισμό της κακής πορείας των «ερυθρολεύκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα επιστρέψει σύντομα στις επιτυχίες.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι Καρεμπέ, Ανιγκό αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης.

«Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, γνωρίζετε όλοι τον Μίτσελ από τη θητεία του ως παίκτης και προπονητής. Έχουμε ζήσει μαζί του ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές βραδιές, με έναν Ολυμπιακό να έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να κοιτάζει στα μάτια τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Είχαμε ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο και αυτό που κατάφερε ήταν να έχουν κατάλληλη ψυχολογία οι παίκτες για να κερδίσουν τέτοιες ομάδες. Είχαμε μία καλή συνεργασία και όταν σταματήσαμε, παραμείναμε φίλοι, άρα δεν υπάρχει περίοδο προσαρμογής. Δεν χρειάζεται να λέω πολλές κουβέντες, αυτό που χρειάζεται είναι πολλή δουλειά, συγκέντρωση και καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ο Β. Μαρινάκης επεσήμανε: «Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους και να ακούσουν οι φίλαθλοί μας κάποιες υπεύθυνες κουβέντες. Μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό που δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο κακός Ολυμπιακός έχει δεχτεί πέντε γκολ στα τελευταία λεπτά στην Ευρώπη στις καθυστερήσεις. Θα μπορούσε αν δεν είχε δεχτεί αυτά τα γκολ να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Στο ματς με τον Αστέρα είχαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας θα έπρεπε να κερδίσουμε όπως και στο ματς με τον Βόλο βάσει ευκαιριών. Ακόμα και στον Άρη, αν δεν είχε γίνει λάθος στην άμυνα, το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Καλή η κριτική για να διορθώσεις λάθη αλλά η υπερβολή βλάπτει. Αυτός ο Ολυμπιακός τυχαία έχασε επτά βαθμούς και στην Ευρώπη τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν δεν είχαμε δεχτεί γκολ στις καθυστερήσεις. Είμαι αισιόδοξος πως θα αλλάξει η εικόνα και είμαι πιο αισιόδοξος τώρα με έναν άνθρωπο που του έχω εμπιστοσύνη και θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

 «Θέλω να το ξαναζήσω»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μίτσελ που τόνισε: «Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι έχω αφήσει πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Ξέρω πως έχω τεράστια ευθύνη, όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω. Για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά. Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα. Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ, το ότι ο πρόεδρος έχουν δώσει όλη την υπευθυνότητα στον ίδιο. Σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το πως έγιναν οι επαφές για τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και με πόσους παίκτες θα ήθελε να δουλέψει, ο Μίτσελ δήλωσε: «Ήταν πολύ γρήγορες οι επαφές, ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι ανάμεσά μας και η απάντηση ήταν άμεση: “Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Κυριακή”. Πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα, για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο μην έχουμε περισσότερους από 24-25 ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει αλλά ξέρω πως θα γίνει».

Για το τι πιστεύει ότι χρειάζεται να αλλάξει: «Περνάμε μία δύσκολη φάση αλλά έχουμε την ικανότητα να την ξεπεράσουμε, θα πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τους παίκτες που έχουμε, τα προσόντα και ξέρουμε πως μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή στήριξη των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι θέλουν η ομάδα να κερδίζει και να παίζει καλά».

Για το ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει: «Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους, που είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτό είναι οι νίκες. Χρειάζεται να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και τους έχουμε. Αν οι παίκτες πιστέψουν στις ικανότητες που έχουμε, τότε είναι σίγουρο πως τα πράματα θα γίνουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή αλλά στον εαυτό τους και να δουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται».

Για το αν μπορεί  να καταφέρει ότι δεν κατάφερε την προηγούμενη φορά: «Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό».

Στο τέλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε πως έπεισε τους Χάμες και Μαρσέλο να έρθουν στον Ολυμπιακό και απάντησε: «Με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να διαπραγματευόμαστε με τέτοιους παίκτες για να έρχονται στον Ολυμπιακό. Έχουν γίνει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό όχι μόνο για τις επιτυχίες μας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Για αυτό πολλές βραδιές ευρωπαϊκές δικές μας μπορεί να αποτελούν μία ολόκληρη ζωή για άλλους. Μας έχει βοηθήσει πολύ και η ενασχόλησή μας με την Νότιγχαμ, είναι κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία της στην Πρεμιερ Λιγκ είναι κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο. Όταν μπορείς να μιλάς με διάφορους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη μέσω μίας ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, είναι πιο εύκολο για να έρθουν στην Ελλάδα. Έχουμε φέρει τόσους παίκτες από την Ρεάλ, Μίτσελ, Καρεμπέ, Χάμες, Μαρσέλο…»

Ο Μίτσελ από την πλευρά του συμπλήρωσε:  «Τις 24 ώρες που είμαι στην Αθήνα, όλοι μιλούν για Μαρσέλο, είναι ταπεινός παίκτης και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι εκπληκτικό πράγμα για το κλαμπ. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη, σου δείχνουν πως πρέπει να αγωνίζεσαι. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσουν την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter