Ολυμπιακός: Με Εμβιλά πέρασε από τον Βόλο (1-2) και αγωνιά για τον Σεμέδο

Ολυμπιακός: Με Εμβιλά πέρασε από τον Βόλο (1-2) και αγωνιά για τον Σεμέδο

Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός κατάφερε να λυγίσει στο 81’ με γκολ του Εμβιλά την αντίσταση του Βόλου (1-2) στο Πανθεσσαλικό στάδιο για την 24η αγωνιστική της Super League 1 και να αυξήσει κι άλλο την διαφορά από τους διώκτες του.

Με την 19η νίκη τους οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα, βρίσκονται πλέον στο +14 από τον δεύτερο Αρη, στο +15 από τον ΠΑΟΚ, +16 από ΑΕΚ και στο +19 από Παναθηναϊκό, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ μετά από συνδυασμό Καμαρά- Μπρούμα – Φορτούνη, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως στο 10’ ο Βόλος στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε κατάφερε με κεφαλιά του Γκρίλο να ισοφαρίσει (1-1) σε μια ακόμη αδράνεια των φιλοξενούμενων στα στημένα, που αναδεικνύονται σε αχίλλειο πτέρνα της άμυνας τους.

Οι Πειραιώτες ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία αλλά εκτός από μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπρούμα στο 15’ δεν απειλούσαν την εστία του Κλέιμαν. Αντίθετα ο Βόλος προσπαθούσε να βγαίνει γρήγορα σε αντεπιθέσεις μήπως και αιφνιδιάσει και πάλι τους «ερυθρόλευκους». Κι ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει το δεύτερο γκολ, έχασε στο 35’ με τραυματισμό σε ανύποπτη φάση τον Σεμέδο (οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση στο γόνατο και πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις εξετάσεις που θα υποβληθεί αύριο).

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους στην εστία του Βόλου. Παρ’ όλα αυτά πέτυχε δύο γκολ αλλά μέσω VAR μέτρησε μόνο το ένα. Στο 61’ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί γιατί στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Φορτούνης που έκανε τη σέντρα και στο 81’ ακυρώθηκε αρχικά το γκολ σε σουτ του Εμβιλά αλλά αφού ο ρέφερι είδε ο ίδιος τη φάση στο VAR (αν επηρέαζε τη φάση ο Χασάν), κατακύρωσε το 1-2…

Ο Πορτογάλος διαιτητής Φάμπιο Βερίσιμο, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καμαρά, Εμβιλά, Νίνη, Μπαριέντος, Μήτογλου.

Μαρτίνς: «Είχαμε ψυχή για να πάρουμε τη νίκη»

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε ανακουφισμένος με τη νίκη του Ολυμπιακού αλλά ήταν εμφανές ότι είχε το μυαλό του στον τραυματισμένο Σεμέδο που κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδι με την Αρσεναλ (11/3 και 18/3).

Αναλυτικά ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε: «Δεν περίμενα τα πράγματα να ήταν εύκολα. Ηταν σημαντικό ότι σκοράραμε νωρίς, αλλά ξέραμε ότι ο Βόλος θα μας δυσκόλευε και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ μέρος ξαναβρήκαμε τον εαυτό μας, παρουσιάσαμε το καλό πρόσωπο του Ολυμπιακού και παρά την κούραση που είχαμε από το ευρωπαϊκό ματς, καταφέραμε στο τέλος να κερδίσουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, την αξίζαμε τη νίκη για τη θέληση που δείξαμε. Ήταν σημαντικό για εμάς που κερδίσαμε μετά τα προηγούμενα δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα που δεν φέραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τους βασικούς που ξεκίνησε: «Επιλέξαμε τους παίκτες που ξέραμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο παιχνίδι. Θέλαμε να ενισχύσουμε το κέντρο μας και να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα επιβληθεί στον αντίπαλό μας. Θέλαμε να κερδίσουμε τις μπαλιές στο κέντρο και να πιέσουμε. Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, όχι τόσο με την ποιότητα. Είχαμε όμως θέληση και επιμονή για το πόσο πολύ ψυχή είχαμε για να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεχτήκαμε ένα ακόμα γκολ από στατική φάση».

Για Σεμέδο: «Δεν ξέρω, περιμένουμε την εκτίμηση του γιατρού».

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο (57’ Μαρτίνες), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριέντστρα, Τσοκάνης (85’ Μπουένο), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο (39’ Παπασταθόπουλος), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (85’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (85’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (62’ Χασάν), Ελ Αραμπί (85’ Μασούρας).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter