Ολυμπιακός: Με «ήρωα» Σα, 2-0 την Μπασάκ και πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Με «ήρωα» Σα, 2-0 την Μπασάκ και πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

O Ολυμπιακός που είχε νικήσει 1-0 στην Πόλη την Μπασάκσεχιρ είχε απλά να υπερασπιστεί εκείνη τη νίκη. Τελικά πέτυχε απόψε (13/8) και μια δεύτερη στο «Καραϊσκάκη» με…. πήρε πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Πόρτο-Κράσνονταρ. Ηταν το 4ο σερί ευρωπαϊκό ματς που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ και σημείωσε επτά!

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό που είχε δοκάρι σε βολίδα του Γκιγιέρμε μόλις στο 4’. Η Μπασάκ πολύ επικίνδυνη μπροστά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 10’ όταν από λάθος του Ομάρ ο Βίστσκα νικήθηκε στο τετατετ με τον Σα, ο οποίος έσωσε τους Πειραιώτες και στο 17’ σε τακουνάκι του Κριβελί! H τούρκικη ομάδα πίεσε για το γκολ προκειμένου να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και ο Ολυμπιακός της έδωσε χώρο να κινείται ώσπου στο 35’ ο Ζοσέ Σα έκανε την τρίτη μεγάλη του απόκρουση, την μεγαλύτερη από όλες στο ματς όταν ο Βίστσκα από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε έδωσε έτοιμο γκολ μέσα στη μικρή περιοχή στον Ρομπίνιο αλλά στο πλασέ του βραζιλιάνου πετάχθηκε ο Πορτογάλος γκολκίπερ κι έβγαλε τη μπάλα κόρνερ μέσα σε αποθέωση!

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βγήκε να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων όσο η Μπασάκ έβγαινε πιο πολύ μπροστά για το γκολ κι έτσι έβρισκε κενούς χώρους όπως στο 50’ που ο Βαλμπουενά έχασε την ευκαιρία για το 1-0 με το σουτ άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. Όμως στο 55’ δεν συνέβη το ίδιο και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Σέντρα-φάουλ του Βαλμπουενά, γυριστή κεφαλιά του Γκερέρο, θεαματική απόκρουση του Γκιουνόκ αλλά στην επιστροφή ο Σεμέδο με προβολή έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ του σκορ και ο Σα συνέχισε να αποκρούει τα σουτ των Τούρκων, Και φθάσαμε στο 75’ όταν σε κούρσα του νεαρού Ραντζέλοβιτς που είχε μπει αλλαγή ανατράπηκε από τον Βιέιρα και το πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά κλειδώνοντας την υπόθεση πρόκριση (2-0).

Ο Σκωτσέζος Μπάντεν κιτρίνισε Αζουμπουίκε, Σεμέδο, Κλισί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (89’ Κούτρης), Ποντένσε (68’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Βαλμπουενά (80’ Καμαρά), Γκερέρο

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Βιέϊρα, Πονκ, Κλισί, Αζουμπουίκε, Αταμά (60’ Μπα), Βίστσκα, Ελία, Ρομπίνιο (46’ Αρντά), Κριβελί (75’Γκόλντμπρανσεν)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter