Ολυμπιακός: Με Κράσνονταρ απόψε για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Με Κράσνονταρ απόψε για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να κάνει απόψε (21/8, 22.00, CS2) ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο την ρώσικη Κράσνονταρ που κατεβαίνει στο φαληρικό γήπεδο με νωπές τις δάφνες από την πρόκριση της σε βάρος της Πορτογαλικής Πόρτο…

Οι «ερυθρόλευκοι» με 32.000 φίλους στην εξέδρα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη, αυτό που δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Πέδρο Μαρτίνς. Νίκη χωρίς να δεχθούν γκολ! Δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αλλωστε οι Πειραιώτες σε τέσσερα ματς μέχρι σήμερα στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν δεχθεί γκολ. Σημείωσαν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Καραϊσκάκη», συνολικά έχουν τρεις νίκες μια ισοπαλία και τέρματα 7-0! Βέβαια άλλο Βικτόρια Πλζεν, άλλο Μπασάκσεχιρ κι άλλο μέγεθος η Κράσνονταρ. Ο δείκτης δυσκολίας έχει ανέβει πολύ ειδικά απέναντι στην Κράσνονταρ η οποία την τελευταία τριετία αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στο ρώσικο ποδόσφαιρο και πέρσι είχε φθάσει μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Και μόνο ότι κατάφερε φέτος να αποκλείσει την Πόρτο και μάλιστα μέσα στην Πορτογαλία με νίκη 3-2 ενώ είχε χάσει 1-0 στην έδρα της, τα λέει όλα. Είναι ομάδα κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις με πολύ γρήγορους και ποιοτικούς επιθετικούς αλλά και με πολλά κενά στην άμυνα, αφού αφήνει κενούς χώρους στα μετόπισθεν όταν επιτίθεται. Κι αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός…

Όμως πέρα από τα όποια ρώσικα κενά οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και το μεγάλο τους όπλο, που είναι οι στατικές φάσεις. Τρία γκολ από κόρνερ με την Βικτόρια Πλζεν, ένα γκολ με φάουλ με την Μπασάκσεχιρ στο Καραϊσκάκη κι άλλα τρία γκολ από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ στο φιλικό με τη Νότιγχαμ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ελπίζει ότι οι παίκτες του θα παρουσιαστούν και πάλι «διαβασμένοι» καθώς και σήμερα (21/8), ανήμερα του ματς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και προπόνηση στις στατικές φάσεις στον Ρέντη αλλά και βιντεοθεραπεία. Λογικά ο Μαρτίνς δεν θα αλλάξει την ενδεκάδα των προηγούμενων αγώνων. Θα παίξουν δηλαδή οι Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο.

Με Μπεργκ οι Ρώσοι

Ο Ολυμπιακός θα βρει απόψε μπροστά του, ξανά ως αντίπαλο μετά από τρία χρόνια τον Μάρκους Μπεργκ, τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού και ο οποίος λίγο έλειψε πριν ένα μήνα να υπογράψει στους Πειραιώτες! Τελικά η μεταγραφή δεν έγινε και ο Σουηδός επιθετικός πήγε στην… Κράσνονταρ με την οποία θα αγωνιστεί σήμερα.

«Έζησα τέσσερα υπέροχα χρόνια εδώ στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, χαίρομαι πραγματικά που γύρισα. Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι που δεν έγινε, είναι παρελθόν και κοιτάζω την ομάδα μου μόνο, που είναι η Κράσνονταρ» δήλωσε ο Μπεργκ και πρόσθεσε:

«Εχω μιλήσει στην ομάδα μου για τη ατμόσφαιρα στο “Καραϊσκάκη”. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Ξέρουμε τι να περιμένουμε, είναι ένα εκτός έδρας ματς, ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο του και πιστεύω ότι θα είναι ένας ανοιχτός αγώνας».

Ο προπονητής της Κράσνονταρ, Μουράντ Μουσάεφ, ο οποίος δεν θα καθίσει στον πάγκο γιατί δεν έχει δίπλωμα της UEFA (στον πάγκο θα είναι ο βοηθός του Σεργκέι Μαντβέεφ), δεν έχει στη διάθεση του λόγω τραυματισμών τόσο τον αρχηγό της ομάδας, τον Λευκορώσο κεντρικό αμυντικό Μαρτίνοβιτς, καθώς και τον βραζιλιάνο πρώτο σκόρερ, Αρι. Αναμένεται να παρατάξει τους Σαφόνοφ, Πετρόφ, Φιόλουσον, Σπάχιτς, Ραμίρες, Καμπόλοφ, Βιλένα, Καμπελά, Σουλεϊμάνοφ, Βάντερσον, Μπεργκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Ντε Χέρο Γκράντε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter