Ολυμπιακός: Μονοπάτι ονείρου ή μαρτυρίου

Ολυμπιακός: Μονοπάτι ονείρου ή μαρτυρίου

Ρεβάνς Ολυμπιακού με Γουλβς για τη φάση των 16 την επόμενη Πέμπτη, με τις δύο κουρασμένες ομάδες να ονειρεύονται μεγαλεία

Οταν ανάψουν οι προβολείς του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ θα συμπληρωθούν 446 μέρες από τότε που οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν –ανυποψίαστοι– στο Ρέντη για την πρώτη συγκέντρωση της περιόδου 2019-20. Ολογράφως, τετρακόσιες σαράντα έξι: ένα πλήρες έτος συν δυόμισι μήνες και… βάλε!

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιουνίου 2019 όταν ο Πέδρο Μαρτίνς υποδέχτηκε τους ποδοσφαιριστές ενόψει του β΄ προκριματικού γύρου του Champions League. Οι λέξεις «κορονοϊός», «πανδημία» και «Τσιόδρας» ήταν ακόμη άγνωστες στον Πειραιά και στη λοιπή υφήλιο. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για προετοιμασία στην Αυστρία και την Πολωνία ώστε να αποφύγει το λιοπύρι του ελληνικού καλοκαιριού. Εδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο Πλζεν με την τοπική Βικτόρια στις 24 Ιουλίου και απέσπασε ένα ευπρόσδεκτο 0-0 πριν από το ξερό 4-0 του επαναληπτικού. Ηταν μόνο η αρχή.

Στη συνέχεια έδωσε άλλους τέσσερις αγώνες στα προκριματικά ξεπαστρεύοντας με απανωτές νίκες τις Μπασακσεχίρ (1-0, 2-0) και Κράσνονταρ (4-0, 2-1). Στον όμιλο του Champions League έδωσε έξι ματς με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα προτού «υποβιβαστεί» ως τρίτος στο Europa, όπου κονταροχτυπήθηκε κατά σειρά με τις αγγλικές Αρσεναλ (στους 32), Γουλβς (στους 16).

To Europa στέλνει τον νικητή του στους ομίλους του επόμενου Champions League και ανίκητα μεγαθήρια δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα, οπότε ζητούνται τολμηροί στον δρόμο προς την Κολωνία

Πρωτόγνωρος μαραθώνιος

Και μόνη η ευρωπαϊκή του πορεία έφτασε αισίως τους 15 αγώνες με απολογισμό επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες, πέντε ήττες και 24-18 τέρματα. Ο Ολυμπιακός μετράει επίσης 36 ματς πρωταθλήματος και έξι Κυπέλλου Ελλάδας, όπου εκκρεμεί ο πολύπαθος τελικός. Θεωρητικά μπορεί να τελειώσει τη σεζόν με τρία τρόπαια στην κατοχή του και ξεπερνώντας τα 60 επίσημα παιχνίδια αφού το κοντέρ γράφει ήδη 57.

Πρόκειται για μαραθώνιο πρωτόγνωρο για ελληνική ομάδα. Αλλά και τι δεν είναι πρωτόγνωρο σε αυτή την παράξενη σεζόν των 15 μηνών; Ακόμη και η πιθανότητα αναμέτρησης με τέταρτη αγγλική ομάδα μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο (τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που συνεχίζει στο Εuropa) ακούγεται άνω ποταμών.

Προέχει όμως η αναμέτρηση με τη Γουλβς των Πορτογάλων. Ο Ποντένσε, που μετακόμισε από τον Πειραιά στο Γουλβερχάμπτον τον περασμένο Γενάρη, έγινε το 70ό μέλος της «κιτρινόμαυρης» πορτουγκέζικης αποικίας χωρίς να υπολογίζονται ο προπονητής Νούνο Εσπίριτο Σάντο και οι βοηθοί του. Το αντίστοιχο λόμπι του Ολυμπιακού αριθμεί τέσσερις ποδοσφαιριστές (Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Καφού) και φυσικά τον ίδιο τον Μαρτίνς με το δικό του προπονητικό τιμ. Ούτε σε ντέρμπι Μπενφίκα – Σπόρτινγκ δεν μαζεύονται τόσοι Πορτογάλοι!

Η Γουλβς τρέχει τον δικό της μαραθώνιο αφού ξεκίνησε προετοιμασία στις 27 Ιουνίου 2019 και ετοιμάζεται (όπως και ο Ολυμπιακός) για τον 58ο επίσημο αγώνα της. Εκείνη μάλιστα ταξίδεψε και στην Κίνα για φιλικό τουρνουά, οπότε τα αεροπορικά μίλια που έγραψαν οι παίκτες της στην κάρτα προνομίων ξεπέρασαν τις 35.000.

Ηττα από την Τσέλσι

Οι «λύκοι» άφησαν να ξεγλιστρήσει μέσα από τα νύχια τους η έκτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ με την ήττα τους από την Τσέλσι την περασμένη Κυριακή, αλλά δεν παύουν να ονειρεύονται μεγαλεία. Ο νικητής του Europa League κερδίζει αυτοδικαίως τη συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Champions και οι αντίπαλοι δεν είναι δα ανίκητοι.

Στην οχτάδα που θα συνεχίσει μετά τον επαναληπτικό της Πέμπτης ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Γουλβς υπολογίζεται ότι θα ανταμώσει με κάποιες από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ, Σεβίλλη, Ρόμα, Λεβερκούζεν, Βασιλεία, Σαχτάρ, Βόλφσμπουργκ, ακόμη και με εκείνη την Μπασακσεχίρ του περασμένου Αυγούστου! Φόβητρο δεν υπάρχει ούτε ένα για τους τολμηρούς του Αυγούστου 2020. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Κολωνία στις 21 του μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter