Oλυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Κόκκινο πάρτι και… ραντεβού στην Ισπανία (Videos)

Oλυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Κόκκινο πάρτι και… ραντεβού στην Ισπανία (Videos)

Αισιόδοξος θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Ισπανία για το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Euroleague, μετά το αποψινό πάρτι στο Φάληρο, απέναντι στη Μπαρτσελόνα: 92-58, ημίχρονο 53-37. Πλέον οι ομάδες είναι ισόπαλες στο 2-2.

Ο τελευταίος αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βαρκελώνη. Ουδέποτε στην ιστορία της διοργάνωσης έχει κερδίσει φιλοξενούμενη ομάδα το πέμπτο ματς.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο «ξένοιαστη» στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 12-19 παρά τα διαδοχικά καρφώματα του Μουσταφά Φαλ, αφού ξεκίνησε με 8/9 σουτ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε γρήγορα και προσπέρασε με μπροστάρηδες τους ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη: 25-23 και 36-23 με σερί 15-0 στο ξεκίνημα της β’ περιόδου. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους αμέσως μετά την ανάπαυλα: 59-37 με τρίποντα των Γουίλιαμς-Γκος, Κάνααν.

Η προσπάθεια της Μπάρτσα να επιστρέψει από το -24 εξανεμίστηκε μετά το 61-45, χάρη σε τρία απανωτά τρίποντα του Παπανικολάου, που εκτόξευσαν το σκορ στο 72-47. Ο Ολυμπιακός κράτησε το πόδι στο γκάζι και το σκορ έφτασε σε ιλιγγιώδη ύψη μέσα σε αποθέωση: 84-50.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε για πρώτη φορά πλήρης, αφού ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε από πολυήμερη απουσία λόγω ασθένειας και έγραψε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (4 π.) τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε στη β’ περίοδο.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο κορυφαίος των «κόκκινων» με 21 πόντους. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ πρόσθεσε 10, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος 11 και ο Μουσταφά Φαλ 12. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ, Μήτρου-Λονγκ 2, Κάνααν 11, Πίτερς 4. Ο Ράιτ ήταν στη δωδεκάδα αλλά δεν έπαιξε.

Από τη Μπαρτσελόνα του Ρότζερ Γκριμάου, ο Τζαμπάρι Πάρκερ πέτυχε 10 πόντους, ο Γιαν Βέσελι 9 και ο Τόμας Σατοράνσκι 6. Οι Ερνανγκόμεθ, Λαπροβίτολα έμειναν στους 5.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο ουδέτερο Βελιγράδι απέναντι στη Μακάμπι, η οποία έχει από προχθές το προβάδισμα με 2-1 νίκες. Οι «πράσινοι» καλούνται να κερδίσουν δύο απανωτά ματς, ένα εκτός έδρας και ένα εντός, προκειμένου να πάρουν αυτοί το εισιτήριο.

Η Ρεάλ σφράγισε πρώτη το εισιτήριό της για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου (24-26 Μαΐου) «σκουπίζοντας» τη Βασκόνια με 3-0 το βράδυ της Μ. Τετάρτης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν το τρίτο ματς στη Βιτόρια με 102-98 (Γιαμπουσέλ 23).

Στην άλλη προημιτελική σειρά, η Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους χρειάζεται άλλη μία νίκη για να αποκλείσει τη Μονακό μετά το χθεσινό 89-78 (Καλάθης 13, Παπαγιάννης 8, Ντόρσεϊ 8). Το σκορ είναι 2-1 υπέρ των Τούρκων και το τέταρτο ματς θα διεξαχθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter