Ολυμπιακός: «Ολοι είναι απέναντι και μας κυνηγούν…»

Ολυμπιακός: «Ολοι είναι απέναντι και μας κυνηγούν…»

O_x000D_
Ολυμπιακός για μια εικοσαετία ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων και_x000D_
σε αυτό το διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε πάτο. 

Με παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών ξηλώθηκε το προ διετίας ΔΣ της ΕΠΟ και ορίστηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο που είχε κυρίαρχο στοιχείο την πολυεπίπεδη διαφθορά (υποθέσεις κάρτας υγείας, «συμμορίας»). Από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου μέχρι και σήμερα η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει την πολιτική «όλοι είναι απέναντί μας και μας κυνηγούν…». Και όσο η ομάδα παραμένει μακριά από την κορυφή τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Οι διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ έχουν σταθερά στο κάδρο της αντιπαλότητας τη διοίκηση Γραμμένου στην ΕΠΟ, καθώς και τις FIFA και UEFA που όρισαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τους Σταύρο Τριτσώνη και Μιχάλη Κουκουλάκη. Οι δύο διαιτητοπαράγοντες δεν ασχολούνται πλέον με τον ορισμό των διαιτητών, ωστόσο παραμένουν στην επιτροπή. Επόμενος στόχος του Ολυμπιακού έγινε ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα, ο οποίος είναι ο εκλεκτός των ξένων χαρτογιακάδων. «Αυτά γίνονται για πίεση στους διαιτητές, όχι σε μένα. Να πάρουν κάποιο πλεονέκτημα κάνοντας bullying. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε και το μήνυμά μας στους διαιτητές είναι να μη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτού του είδους την κριτική» υποστήριξε στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο Περέιρα και προφανώς στο μυαλό του είχε όσα έχουν ειπωθεί (και) από τους παράγοντες του Ολυμπιακού για τον ίδιο και τους διαιτητές. «Επιθέσεις» μέσω δηλώσεων ή διαρροών έχουν γίνει και κατά της Επιτροπής Παρακολούθησης, αλλά κυρίως κατά του γενικού γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος αναδείχθηκε παραγοντικά την περίοδο που διοικούσε τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Κόκκαλης! Για τον γιο του επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη λέγεται ότι «είναι ασπίδα όλων αυτών που κάνουν ό,τι κάνουν» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ελεύθερη μετάφραση, είναι η ασπίδα αυτών που κυνηγούν τον Ολυμπια- κό.Οι Ελληνες διαιτητές δεν αντέχουν την πίεση και για να κυλήσει ήρεμα η τρέχουσα περίοδος ορίζονται με απόφαση Περέιρα ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, αίτημα που είχαν θέσει οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» με επιστολή τους σε FIFA – UEFA. Ο Δανός Κρίστοφερ Κριστόφερσεν σφύριξε το παιχνίδι του πρώτου γύρου ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-1) και μετά το τέλος η διαρροή που έγινε από τους φιλοξενούμενους ήταν ότι «ο διαιτητής έπαιξε το ματς όπως ακριβώς αναμενόταν, με τις σχέσεις που έχει με τον σεσημασμένο Τριτσώνη. Μετά το γκολ αγχώθηκε και έπαιξε 100-0%… Ο θίασος του Περέιρα συνεχίζει τις θλιβερές παραστάσεις του».

Συμπέρασμα: στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν δεν είσαι ο ισχυρός «παίκτης» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, βλέπεις παντού εχθρούς. Ακόμη και μέσα στην ίδια σου την ομάδα. Γιατί δεν είναι μόνο οι επιθέσεις στον Θ. Θεοδωρίδη. Ο Βαγγ. Μαρινάκης βρίσκεται στα μαχαίρια και με τον Σ. Κόκκαλη για το ανεξόφλητο δάνειο στις τράπεζες που εκταμιεύτηκε για την κατασκευή του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην υπόθεση «εχθροί του Ολυμπιακού» υπάρχει και άλλη μια σημαντική παράμετρος: ο Μαρινάκης πολεμά ανοιχτά την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχει. FIFA – UEFA δεν πρόκειται να έχουν καμία ανάμειξη σε αυτήν τη μάχη σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα άλλωστε ένας από τους συνομιλητές που εμπιστεύονται προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Με όλα τα παραπάνω τίθεται και το ακόλουθο ερώτημα: ποιος είναι τελικά ο εχθρός των Πειραιωτών; Βάσει της διαρροής που έγινε από τον Ολυμπιακό πριν από μια εβδομάδα για την (κάκιστη) διαιτησία του Αγγελου Ευαγγέλου στο ματς Πανιώνιος – ΑΕΚ, η απάντηση είναι «όσοι εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter