Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα και ισοβαθμίες στην Ευρωλίγκα!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα και ισοβαθμίες στην Ευρωλίγκα!

Μόλις έξι αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας και η “μάχη” της πρόκρισης στα playoffs της Ευρωλίγκας… φουντώνει.

Ο Παναθηναίκός και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν την Ευρωπαϊκή σεζόν με υψηλές προσδοκίες αλλά πέντε μήνες μετά το πρώτο τζάμπολ η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Οι “πράσινοι” και οι “ερυθρόλευκοι” διεκδικούν με σαφώς διαφορετικές πιθανότητες την πρόκριση στα playoffs, ενώ αμφότεροι έχουν ξεχάσει το ενδεχόμενο πλεονεκτήματος έδρας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν φυσικά στα τελευταία παιχνίδια εκεί όπου το πρόγραμμα αλλά και οι ισοβαθμίες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι πιθανές ισοβαθμίες για τον Ολυμπιακό

  • Μπασκόνια (2-0): Το σύνολο του Μπλατ κέρδισε τους Βάσκους τόσο στη Βιτόρια όσο και στο ΣΕΦ, κάτι που σημαίνει πως οποιαδήποτε ισοβαθμία (διπλή, τριπλή ή τετραπλή) μαζί τους θα αποτελεί ευκαιρία.
  • Μακάμπι (1-1): Πρόκειται για ακόμα μία συμφέρουσα κατάσταση για τους “ερυθρόλευκους” αφού βρίσκονται στο 1-1 απέναντι στην “ομάδα του λαού” αλλά υπερισχύουν στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω διαφοράς.
  • Παναθηναϊκός (1-1): Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ αλλά πήρε τη ρεβάνς στο ΣΕΦ. Εκεί μάλιστα κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα και έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.
  • Μπάγερν (1-0): Το διπλό στο Μόναχο δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο οποίος περιμένει τους Γερμανούς στο ΣΕΦ στην 27η αγωνιστική για να κάνει το 2-0.
  • Μιλάνο (0-1): Η πιθανή ισοβαθμία με την Αρμάνι Μιλάνο προβληματίζει τους “ερυθρόλευκους” που είχαν ηττηθεί στο ΣΕΦ. Αν μάλιστα οι Ιταλοί κερδίσουν την ελληνική ομάδα στην 26η αγωνιστική, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποφύγει κάθε ισοβαθμία αφού το 0-2 μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Οι πιθανές ισοβαθμίες για τον Παναθηναϊκό

  • Μπασκόνια (0-1): Οι “πράσινοι” δεν τα κατάφεραν στη χώρα των Βάσκων και αν θέλουν να ονειρεύονται πρέπει να κερδίσουν την Μπασκόνια στην 27η αγωνιστική και να καλύψουν τη διαφορά (-9) του πρώτου αγώνα.
  • Μακάμπι (1-1): Μία από τις ισοβαθμίες που δεν είναι ευνοϊκές για το σύνολο του Ρικ Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι μοιράστηκαν τις φετινές νίκες αλλά η “ομάδα του λαού” υπερτερεί λόγω διαφοράς πόντων.
  • Ολυμπιακός (1-1): Το χαμένο λέι απ του Γκιστ ακριβώς με τη λήξη του αγώνα στο ΣΕΦ, ενδέχεται να στοιχίσει στους “πράσινους” που μετρούν 1-1 νίκες με τον Ολυμπιακό αλλά υστερούν και εδώ λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
  • Μπάγερν (1-1): Αυτή είναι η μοναδική ευνοϊκή ισοβαθμία για τον Παναθηναϊκό! Η ήττα με 80-79 στη Γερμανία είχε πονέσει τους “πράσινους” που κάλυψαν τη διαφορά στο ΟΑΚΑ χάρη στο 77-67.
  • Μιλάνο (0-1): Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 6 “τελικούς” και ένας από αυτούς φιλοξενείται στην Ιταλία. Εκεί, οι “πράσινοι” θέλουν το διπλό – αν γίνεται με +4 πόντους – για να έχουν το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Μιλάνο.

Δείτε το πρόγραμμα των έξι βασικών υποψηφίων που διεκδικούν τις θέσεις (6-8)

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter