Ολυμπιακός-Περιστέρι 83-72: Πήρε προβάδισμα χωρίς πολύ άγχος

Ολυμπιακός-Περιστέρι 83-72: Πήρε προβάδισμα χωρίς πολύ άγχος

Μία νίκη απέχει ο Ολυμπιακός από τους τελικούς της Basket League, μετά τη νίκη του επί του Περιστερίου στον πρώτο ημιτελικό: 83-72. Τον αγώνα παρακολούθησαν 2.000 φίλαθλοι στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 40-36 στο ημίχρονο και πάτησε το γκάζι μετά το 48-45 με σερί 13-2, χάρη στην ευστοχία του Αϊζέια Κάνααν (22 πόντοι, 6/7 τρίποντα) και την κυριαρχία του Νίκολα Μιλουτίνοφ μέσα στις ρακέτες (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους, πριν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μειώσει σε 70-64 στα μισά της δ’ περιόδου.

Από τους «ερυθρόλευκους» που τελείωσαν το ματς με 16/31 τρίποντα αλλά και 21 λάθη, ξεχώρισαν και οι Πίτερς (22), ΜακΚίσικ (12), Γουίλιαμς-Γκος (5). Ένας μικροτραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου στον αγκώνα δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Περιστέρι (17.15). Στους τελικούς θα προκριθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει 2 νίκες.

O Oλυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος υπέστη κάταγμα κόπωσης και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Νωρίτερα είχε αποκλειστεί απο την εξάδα των ξένων ο Μόουζες Ράιτ, όπως και οι Σίκμα, Μπραζντέικις.

O Tζο Ράγκλαντ πέτυχε 23 πόντους και ο Κένι Γουίλιαμς 13 για το Περιστέρι, που αντιμετώπισε προβλήματα με τα φάουλ των ψηλών του στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Τόμπσον πρόσθεσε 9 και ο Κασελάκης 7. O Ζερμέιν Λαβ (7 π.) τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος στην δ’ περίοδο.

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άλλοτε προέδρου του ΕΣΑΚΕ Θεόδωρου Καρατζά, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 71 ετών.

Ο άλλος ημιτελικός της Basket League, ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και τον Άρη, θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (20.00) και θα συνεχιστεί το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Και εδώ ζητούμενο είναι οι 2 νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter