Ολυμπιακός – Περιστέρι: Ο Θρύλος σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε στην κορυφή

Ολυμπιακός – Περιστέρι: Ο Θρύλος σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στο Περιστέρι να ξεφύγει με +19 μέσα στο ΣΕΦ στα μισά της 2ης περιόδου, αλλά έκτοτε σοβαρεύτηκε, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο στο β΄ μέρος και με πολυφωνία στην επίθεση πέτυχε την 9η νίκη του, 92-69, σε 10 αγωνιστικές της Α1. 

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Αξελ Τουπάν με 17 πόντους, τους οποίους πέτυχε στο πρώτο 20αλεπτο. Το Περιστέρι υποχώρησε μία θέση, έχοντας πλέον δύο ήττες, μία από τους «ερυθρόλευκους» και μία από τον αήττητο Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός θα κάνει Χριστούγεννα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έφτασε τους 19 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» ακόμη και με νίκη επί της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (21:00) θα ακολουθούν με έναν βαθμό λιγότερο, αφού εκκρεμεί να οριστεί ο αγώνας τους με τον Κολοσσό στη Ρόδο, ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω της ίωσης που είχε προσβάλει 4 παίκτες των «πρασίνων». Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Γιάνις Στρέλνιεκς στην πρώτη κατοχή του αγώνα, μετά από σύγκρουση με τον Σίρκο. Ο Λετονός έχει υποστεί βαρύ θλαστικό θραύσμα στο κεφάλι, του τοποθετήθηκαν 5 ράμματα και είναι αμφίβολος για τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη (27/12) για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69

Με τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς ξεκίνησε ο αγώνας, αφού ο Λετονός γκαρντ, στην πρώτη κατοχή, μάτωσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού έπειτα από σύγκρουση με τον Σίρκο και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Με 6 διαδοχικούς πόντους των Μιλουτίνοβ (δύο καρφώματα), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-2, αλλά το Περιστέρι απάντησε με σερί 10-0 (Ντάνιελ, Γκρέι και Κάλαχαν) για το 6-12. Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν εύστοχοι έξω από τα 6.75 και ξέφυγαν με 10-17 και με 12-19. Δύο διαδοχικά hookshots του Πρίντεζη και ένα λέι απ του Ντάνιελ από πλευράς φιλοξενούμενων διαμόρφωσαν το σκορ της 1ης περιόδου, 16-21. Τρίποντα από Σίρκο και Σκορδίλη, αλλά και λύσεις από Μουράτο, Γκρέι και Μπέντιλ είχαν ως αποτέλεσμα το +19 του Περιστερίου (19-38). Ο Αξελ Τουπάν το πήρε… προσωπικά και ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για επιμέρους σκορ 23-10 από πλευράς Ολυμπιακού μέχρι το ημίχρονο (42-48). Ο Γάλλος φόργουορντ… αφηνίασε, βομβάρδιζε έξω από τα 6.75 και έκλεισε το πρώτο μέρος με 17 πόντους. Πρώτος σκόρερ του Περιστερίου στο πρώτο 20αλεπτο ο Mπεν Μπέντιλ με 14 πόντους.

Η 3η περίοδος ανήκε στον Ολυμπιακό, όπως δείχνει και το επιμέρους σκορ 32-10 σε αυτό το διάστημα! Λιγότερο από 3 λεπτά χρειάστηκαν για να προσπεράσουν οι «ερυθρόλευκοι» κάτι που συνέβη δια χειρός Μιλουτίνοβ, 52-50. Σπανούλης, Πρίντεζης και Ζαν ΛεΝτέι μπήκαν στην… εξίσωση για το +16. 74-58, στο 30ο λεπτό. Στην 4η περίοδο, ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, αυτοί δεν έδειξαν έλεος απέναντι στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, εκτοξεύοντας τη διαφορά και στο +26 (90-64) από τον Γιώργο Μπόγρη. Ακολούθησε τρίποντο του Καράμπελα και δίποντο του Γκρέι για το Περιστέρι, καθώς και δίποντο από τον Βεζένκοφ για το τελικό, 92-69.

Διαιτητές: Μάνος-Ψαριανός-Τζιοπάνος Ν.

(AΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter