Oλυμπιακός: Ρεσιτάλ με 4-0 επί της Ξάνθης

Oλυμπιακός: Ρεσιτάλ με 4-0 επί της Ξάνθης

Μια ακόμη άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό με 4-0 επί της Ξάνθης σήμερα (14/4) στο «Καραϊσκάκη», για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί σε απόδοση στην πρώτη ώρα του ματς, θα μπορούσαν να φθάσουν άνετα σε διπλάσιο σκορ και δικαιολογημένα αποθεώθηκαν από τους φίλους τους που γέμισαν και χθες το γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη εξακολουθεί να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για αυτήν…

Μεταξύ άλλων, αποθεώθηκε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος μετά από 4,5 χρόνια αγωνίστηκε ξανά με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Κόντρα στην Ξάνθη που παρατάχθηκε χωρίς έξι βασικούς παίκτες της, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά το ματς και στο 11’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά η Ξάνθη που έτσι κι αλλιώς δεν είχε τίποτα να χάσει έβγαινε επικίνδυνα μπροστά και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Σα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους στο επιθετικό κομμάτι, αφήνοντας πολλά κενά πίσω. Όμως και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα αμυντικά κενά της Ξάνθης. Και στο 16’ ο Γκιγιέρμε ξαναχτύπησε σημειώνοντας το 4ο γκολ του στα τρία τελευταία ματς των «ερυθρολεύκων». Ντίας και Ομάρ συνδυάστηκαν ωραία, ο Νορβηγός γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Γκιγιέρμε πετάχτηκε σαν σέντερ φορ και με πλασέ έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν την εστία του Ζίβκοβιτς που έσωσε σε τετατετ με τον Φορτούνη αλλά και σε βολίδα του Γκιγιέρμε μέσα σε τρία λεπτά (19’-21’)

Mετά το εκρηκτικό πρώτο ημίωρο του ματς ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η Ξάνθη που έψαχνε το γκολ από την αρχή συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους με τους Μελιόπουλο και Σαπόνγκ αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» Ζοσέ Σα ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του. Ο,τι όμως δεν κατάφερε η Ξάνθη το κατάφερε και πάλι ο πολύ ουσιαστικός Ολυμπιακός, ο οποίος στο 44’ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Καμαρά έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πήγε προς τον Ομάρ, ο οποίος με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι ορεξάτος και στο 57’ πέτυχε και 4ο γκολ αυτή τη φορά με τον Φορτούνη που είχε να σκοράρει περίπου 1,5 μήνα. Ο MVP του ματς, ο Γκιγιέρμε πίσω από το κέντρο του γηπέδου με ωραία πάσα έβγαλε μόνο του τον σκόρερ που πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Ζίβκοβιτς για το 4-0.

Mέχρι τέλους του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον ρυθμό, χαλάρωσε κι έφθασε στην άνετη επικράτηση, ενώ του ακυρώθηκε κι ένα ακόμη γκολ από τον Μασούρα.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης είχε εύκολο έργο. Kίτρινη κάρτα πήρε ο Παπαδόπουλος…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά (70’ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (58’ Μασούρας), Φορτούνης (74’ Χασάν), Ντίας και Σολδάνο.

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46’ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73’ Φακής), Σαρπόνγκ (65’ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter