Ολυμπιακός: Το «φιλμ» της ιστορικής βραδιάς – Από το χρυσό γκολ του Ελ Κααμπί στο ολονύχτιο ερυθρόλευκο πάρτι (Photos – Videos)

Ολυμπιακός: Το «φιλμ» της ιστορικής βραδιάς – Από το χρυσό γκολ του Ελ Κααμπί στο ολονύχτιο ερυθρόλευκο πάρτι (Photos – Videos)

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός το βράδυ της 29ης Μαΐου 2024, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άντεξε στην πίεση της Φιορεντίνα και σταδιακά από το β’ ημίχρονο του τελικού πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Ώσπου έφτασε η στιγμή του 116ου λεπτού.

Ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού, ο ποδοσφαιριστής στον οποίον οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν πολύ μεγάλο κομμάτι της φετινής πορείας, Αγιούμπ Ελ Κααμπί με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έβαψε κόκκινη την κούπα του Conference League στο 116ο λεπτό της παράτασης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στον τελικό με τη Φιορεντίνα: Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91’ Kίνι), Ιμπόρα, Τσικίνιο (77’ Τσικίνιο), Έσε, Φορτούνης (72’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (121’ Ελ Αραμπί).

Ο δρόμος μέχρι την κούπα

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ένα φοβερό ευρωπαϊκό ταξίδι το οποίο αλλιώς ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, που κατάφερε στο όριο να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια τερματίζοντας 3ος σε όμιλο του Europa League με τη Φράιμπουργκ, τη Γουέστ Χαμ και τη Μπάτσκα Τόπολα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στα νοκ άουτ του Conference League νικώντας δύο φορές τη Φερεντσβάρος (1-0 και 0-1), για να ακολουθήσει η επική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ από τη βαριά ήττα με 1-4 στο «Καραϊσκάκης» στο 6-1 της ρεβάνς στην Τόπολα. Η φάση των «8» περιελάμβανε ακόμη μια σημαντική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, με τον Τζολάκη κέρβερο στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά και οι επικοί ημιτελικοί κόντρα στην Άστον Βίλα. Νίκη με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ και 2-0 στη ρεβάνς, για να έρθει ο μεγάλος τελικός στην AEK Arena και το 1-0 επί της Φιορεντίνα.

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος κάθισε στον ερυθρόλευκο πάγκο τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε απανωτούς θριάμβους στα νοκ άουτ του Conference League. Στρατηγός, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

«Τα καταφέραμε όλοι μαζί, ευχαριστούμε τον κόσμο μας, είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια, πάμε Ολυμπιακέ!», δήλωσε ο Μαροκινός φορ που σημείωσε 11 γκολ στο Conference League αποτελώντας το βαρύ πυροβολικό της ομάδας.

Η απονομή και το «Περαία μου, Περαία μου»

Με το σφύριγμα της λήξης εκτυλίχθηκαν αξέχαστες στιγμές τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο του AEK Arena, όσο στις εξέδρες όπου βρίσκονταν χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης, ο 31χρονος αρχηγός της ομάδας σήκωσε το τρόπαιο του Conference League μέσα σε αποθέωση.

Νωρίτερα, τα μεγάφωνα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ακούστηκε το τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη «Η θάλασσα του Πειραιά», το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον κόσμο της ομάδας.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που οι Κώστας Φορτούνης και Αγιούμπ Ελ Κααμπί προσέφεραν το τρόπαιο στον μικρό Γιαννάκη, τον φίλο του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει καταφέρει να ενώσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα λόγω της αγνής αγάπης του για το ποδόσφαιρο. Ο Γιαννάκης αποδέχθηκε μετά χαράς την πρόσκληση του Ολυμπιακού και μετέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσει από κοντά το ιστορικό αυτό ματς.

Ολονύχτιο πάρτι στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, οι ήδη γεμάτοι δρόμοι του Πειραιά μετατράπηκαν σε κόκκινο ποτάμι. Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία της ομάδας, στήνοντας ένα ερυθρόλευκο πάρτι με συνθήματα, καπνογόνα, χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τον Πειραιά, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Διαβάστε σχετικά:

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Η ιστορία γράφτηκε με κόκκινα γράμματα – Σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Το «χρυσό» γκολ του Ελ Κααμπί που έβαψε κόκκινη την κούπα (Video)

Συγκινητική στιγμή: Φορτούνης και Ελ Κααμπί δίνουν το τρόπαιο στον μικρό Γιαννάκη (Video)

Η στιγμή που το «Ολυμπιακός» χαράχτηκε στην κούπα του Conference League (Video)

Μεντιλίμπαρ: «Νιώθω τεράστια χαρά – Το αφιερώνω στους οπαδούς μας»

Βαθμολογία UEFA: Έγινε η ανατροπή – Πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την Ελλάδα από τη σεζόν 2025/26

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter