Ολυμπιακός: Το θαύμα των 66 ημερών – Από… ακυβέρνητο καράβι, όνειρο ευρωπαϊκού τελικού

Ολυμπιακός: Το θαύμα των 66 ημερών – Από… ακυβέρνητο καράβι, όνειρο ευρωπαϊκού τελικού
Με συνταγή Σεβίλλης, με την οποία κατέκτησε πέρυσι το Europa League, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να φτιάξει ένα ποιοτικό σύνολο που παίζει κανονικό ποδόσφαιρο. Δικαιολογημένα, λοιπόν, τον σήκωσαν στα χέρια οι παίκτες του μετά την τρίτη ευρωπαϊκή πρόκριση που πέτυχε μέσα σε μόλις δύο μήνες

«Είναι πραγματικά μια τεράστια επιτυχία. Ηταν για όλα αυτά τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στο 90΄. Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90΄, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς. Ολα αυτά τα παιχνίδια ήρθαν μαζεμένα εδώ και πραγματικά χάρηκα πολύ και νιώθω τυχερός που ανήκω στη γενιά που έφτασε στους 4».

Η δήλωση του Γιώργου Μασούρα μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου ήταν η πιο ουσιαστική. Και αυτό γιατί η πρόκριση του κλαμπ στους 4 του Conference League (εκεί που θα αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα στις 2 και 9 Μαΐου) έβγαλε από επάνω του ένα βαρύ φορτίο, αφού πάντα κάτι γινόταν και ο Ολυμπιακός έχανε στις λεπτομέρειες την ευρωπαϊκή υπέρβαση…

Η επιτυχία μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς όλα συνέβησαν με… παραμυθένιο τρόπο. Οταν μια ομάδα που μέχρι πριν από δύο μήνες πελαγοδρομούσε χύμα στο κύμα και με βάρκα την ελπίδα, μέσα στην απαξίωση, χωρίς νίκη σε ντέρμπι, με τιμωρίες, μεταμορφώνεται και βρίσκεται να διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα και κυρίως να βρίσκεται στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της και να ονειρεύεται τον τελικό του Conference, το λες και ποδοσφαιρικό θαύμα.

Θαύματα, όμως, δεν υπάρχουν στον αθλητισμό αλλά προγραμματισμός, οργάνωση, σωστές επιλογές και σκληρή δουλειά. Και ο φετινός Ολυμπιακός ρίσκαρε και αναγεννήθηκε. Οταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέλαβε τρίτο προπονητή στη σεζόν μετά τους Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ πολλοί θεώρησαν ότι ο Ολυμπιακός πέταξε λευκή πετσέτα. Ομως αυτήν τη φορά το ρίσκο βγήκε. Και βγήκε γιατί ήρθαν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ποιοτικοί παίκτες (Κάρμο, Ορτα, Τσικίνιο) που έδεσαν κατευθείαν με το υπόλοιπο ρόστερ χάρη στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος με… συνταγή Σεβίλλης (με την οποία κατέκτησε το Europa League) κατάφερε να φτιάξει ένα ποιοτικό σύνολο που παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και να πάρει μέσα σε διάστημα 66 ημερών τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις! Δικαιολογημένα ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» του ανανέωσε το συμβόλαιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα μετά τη συντριβή στο Καραϊσκάκη από τη Μακάμπι με 1-4.

Χρήμα στα ταμεία

Ομως, πέρα από το πρεστίζ και τα αγωνιστικά οφέλη, ο Ολυμπιακός με τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία έχει βάλει στο ταμείο του περισσότερα από 11,5 εκατ. ευρώ και έχει ορίζοντα να αγγίξει τα 20 εκατομμύρια! Αναλυτικά:

Αν ο Ολυμπιακός φτάσει στον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου, θα λάβει ένα ακόμη μπόνους 3.000.000, με τον νικητή του τελικού να εισπράττει 2.000.000 ως μπόνους. Σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν και νέα ποσά market pool κι αφού ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις η UEFA θα αναδιανέμει χρήματα που έχουν περισσέψει κι έτσι θα έχει λαμβάνειν κι από εκεί.

Τα κέρδη του «δικέφαλου»

Από την άλλη, ο έτερος Ευρωπαίος της φετινής τρομερής ελληνικής παρουσίας, ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έχασε το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης από την Κλαμπ Μπριζ, όμως στο ταμείο του θα βάλει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ χάρη στην πετυχημένη πορεία του στη διοργάνωση, που ξεκίνησε από τον β΄ προκριματικό γύρο το περασμένο καλοκαίρι και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter