Ολυμπιακός: Χάρμα ιδέσθαι, κέρδισε 92-62 τη Μπασκόνια

Ολυμπιακός: Χάρμα ιδέσθαι, κέρδισε 92-62 τη Μπασκόνια

Iσοπεδωτικός εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, στην πρώτη του εμφάνιση μετά το χαμένο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας «διαμέλισε» μία από τις ανταγωνίστριές του για μία θέση στο final-4 της Κωνσταντινούπολης, την ισπανική Μπασκόνια, με το ηχηρό 92-62.

Αυτή η νίκη αποτελεί υποθήκη για μία θέση στην προνομιούχο τετράδα της τελικής κατάταξης για την κανονική περίοδο της Euroleague, αφού οι ομάδες που ακολουθούν (Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια), βρίσκονται πλέον 2 βαθμούς πίσω, με ευοίωνες για την ελληνική ομάδα ισοβαθμίες. Ήταν η 4η σερί νίκη της και 8η στα τελευταία 9 παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι μετά το 5ο λεπτό και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο (50-28). Αργότερα έφτασε τους 35, πριν επέλθει η φυσιολογική χαλαρότητα.

Η σκληρή άμυνα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης, αλλά και στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλουραλισμό και προσέφεραν ωραίο θέαμα στους 7.000 θεατές. Τρεις παίκτες πέτυχαν από 12 πόντους (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου), ενώ ο Γκρην έβαλε 11 και ο Μάντζαρης 10.

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό», ήταν η επωδός της κερκίδας στο τέλος. Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τη Ρεάλ, με ρεκόρ 13-5, ένα σκαλοπάτι κάτω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ (14-4).

Ο Παναθηναϊκός μοιράζεται τις θέσεις 6η-8η με τους Ερυθρό Αστέρα, Νταρουσάφακα (όλοι 10-8), αλλά έχει και «αέρα» δύο βαθμών από τις ομάδες που ακολουθούν (Μπαρτσελόνα και Εφές, 8-10).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter