Ολυμπιακός: Χρυσό 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα και πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Ολυμπιακός: Χρυσό 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα και πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Με χρυσή νίκη 1-0 αντί θριάμβου με τόσες χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να λυγίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο φινάλε των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ , να αρπάξει την 3η θέση στον β’ όμιλο και να πάρει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ (την ερχόμενη Δευτέρα (16/12) η κλήρωση) μέσα σε αποθέωση στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»…

Η ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο ήταν καταπληκτική αφού οι οπαδοί των δύο ομάδων, αδελφοποιημένοι γαρ, κέρδισαν με τις εκδηλώσεις τους, τις εντυπώσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, ο Ολυμπιακός μετά το αρχικό αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήρε μπροστά και κυριάρχησε στο ματς. Αλλωστε ήταν αυτός που ήθελε το γκολ αφού οι Σέρβοι βολεύονταν και με ισοπαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Καμαρά, Ποντένσε και Τσιμίκα σε πολύ καλή βραδιά δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες (13-3 οι τελικές στο πρώτο μέρος) που σπατάλησαν όμως με τους Μασούρα, Ελ Αραμπί, Ποντένσε, Ελαμπντελαουί και Καμαρά. Και όχι μόνο αυτό αλλά λίγο έλειψε στο 41’ σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Αστέρα να δεχθούν γκολ, αλλά η τύχη στάθηκε με το μέρος τους. Ο Μάριν κέρδισε πέναλτι από τον Γκιγιέρμε αλλά ο Τομανέ που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι…

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς για να πετύχει το χρυσό γκολ απέναντι στη μαζική άμυνα του Αστέρα και στο55’ είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία όταν σε σέντρα του Τσιμίκα και κεφαλιά το Ελ Αραμπί η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπόργιαν. Στο 63’ νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ποντένσε. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Γκερέρο αλλά ο Ολυμπιακός δεν έβαζε τη μπάλα με τίποτα μέσα, καθώς ο Ποντένσε απέναντι σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ στο 70’!

Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 87’ όταν σε σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Γιαντέρ έδιωξε τη μπάλα με το χέρι και ο Οράτο καταλόγισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί κι έγραψε το 1-0 που έστειλε τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ιταλός ρέφερι Ντανιέλε Ορσάτο κιτρίνισε τους Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ρόντιτς, Ντέγκενεκ, Μπόργιαν, Γιαντέρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (60’ Γκερέρο), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90’ Μπενζιά), Μασούρας (70’ Λοβέρα)

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Ντέγκενεκ, Ίβανιτς, Μάριν, Γκαρσία, Τομανέ (60’ Λα Πάρα), Μιλούνοβιτς, Βουκάνοβιτς (67’ Μποάκιε), Ρόντιτς, Γκόμπελιτς (80’ Γιαντέρ)

Φινάλε με ήττα για την Κ19

Η Κ19 του Ολυμπιακού είχε την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες αλλά η αντίστοιχη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα είχε την ουσία και με γκολ του Ραντούλοβιτς στο 41΄ έφυγε νικήτρια από του Ρέντη με νίκη 1-0 επί των «ερυθρολεύκων» στην τελευταία αγωνιστική της Youth League

Οι νεαροί του Ολυμπιακού είχαν δοκάρι στο 53’ με τον Λιάτσο και συνολικά 16 τελικές προσπάθειες όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία των Σέρβων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κεραμύδας (68’ Τσέλιος), Γκοτζαμανίδης, Μπουλάρι (81’ Ντότης), Μαρτίνης, Τσαβός, Μπέλιτς (62’ Νεοφυτίδης), Φέκκας (80’ Βοΐλης), Λιάτσος, Κατσαβάκης (68’ Σουρλής), Νικόλης.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κάτιτς, Μίτροβιτς, Μπλαγκόγεβιτς, Μάτιτς (83’ Ίλιτς), Λούκιτς, Μίλικιτς, Πάντοβιτς, Νοβάκοβιτς, Μπουρμάζ (87’ Λάζετιτς), Ραντούλοβιτς (83’ Πίπλιτσα), Μπάμιτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter