Ολυμπιακός: Ζήτησε την έκπτωση του Β. Γκαγκάτση από τη Σούπερ Λίγκα

Ολυμπιακός: Ζήτησε την έκπτωση του Β. Γκαγκάτση από τη Σούπερ Λίγκα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή της ζητάει από την Σούπερ Λίγκα την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μετά την καταδίκη του με πενταετή κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». 

Η διοίκηση Μαρινάκη ζήτησε τη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την έκπτωση του Β. Γκαγκάτση, εντός τριών ημερών, επικαλούμενη κώλυμα σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, «εκτός κι αν ο ίδιος ο κ. Γκαγκάτσης πράξει το αυτονόητο, υποβάλλοντας την παραίτησή του σήμερα».

Στην επιστολή τους οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο «ο κ. Γκαγκάτσης χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Σούπερ Λίγκας και δεν έχει θέση στο οργανωμένο ποδόσφαιρο, πολλώ δε μάλλον έμμισθη, είτε ήθελε νοηθεί η ιδιότητά του ως Οργάνου διοίκησης, εκπροσώπησης και διαχείρισης, όπως πράγματι είναι, είτε ως «ειδικός συνεργάτης» (βαπτιζόμενος και ως «νομικός σύμβουλος» με την από 15.11.2016 σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και του ιδίου για να δικαιολογηθεί η ανάληψη των καθηκόντων του – καθώς η τροποποίηση του Καταστατικού που προέβλεπε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί – πλην όμως κατά παράβαση της 09.11.2016 απόφασης του ΔΣ της Λίγκας, για την οποία και επιφυλασσόμαστε ρητά)». Περαιτέρω, «όχι μόνο ο κ. Γκαγκάτσης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του Δ/ντος Συμβούλου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως μέλη του ΔΣ της Λίκγας άμεσα και εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τα ανωτέρω, να εκδώσουμε τη διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει. Σε διαφορετική περίπτωση, στην εν λόγω διαδικασία είναι υποχρεωμένος κατ’ αρ. 3§7 (α) και (β) του αθλητικού νόμου να προβεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όχι μόνο για την έκπτωση του κ. Γκαγκάτση αλλά και για την έκπτωση των Μελών του Δ.Σ. της Λίγκας που υπαιτίως δεν εξέδωσαν την εν λόγω πράξη, μη αποκλειομένων των ποινικών ευθυνών των Μελών που θα αγνοήσουν τις επιταγές του Νόμου…». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter