Olympic Airways: Ένα σήμα, μια ιστορία, φωτίζεται και πάλι (Photos και Video)

Olympic Airways: Ένα σήμα, μια ιστορία, φωτίζεται και πάλι (Photos και Video)

Το παλιό σήμα της αεροπορικής εταιρείας, των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή, αποκαθίσταται και φωτίζεται.

Μπορεί η αεροπορική εταιρεία να μην υπάρχει πια αλλά παραμένει ορόσημο για την Ιστορία της χώρας. Μια Ελλάδα που βγαίνει από τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο, αποκτά μια αεροπορική εταιρεία που συνδέει την παρουσία της με την άνοδο του τουρισμού, τον εκσυγχρονισμό αλλά και με λαμπερά ονόματα. Το σήμα τοποθετείται εκεί το 1964! Η εταιρεία συνδέει την ιστορία της με τον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο και γίνεται vintage…

Εκεί, πάνω στη Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης το σήμα της παρέμενε σκουριασμένο, σαν φάντασμα να θυμίζει όμορφες εποχές, ίσως και αβέβαιο παρών και μέλλον.

Σημείο αναφοράς στον ιστό της πόλης, σημείο ραντεβού, παρέμενε ζωντανό και φωτισμένο για δεκαετίες. 

Σβήνει οριστικά το 2009 με το τέλος της εταιρείας!

Μας θύμιζε εποχές, έρωτες, ταξίδια σε όλες τις ηπείρους… Και αν δεν τα είχαμε κάνει, αρκεί να το βλέπαμε. Από μόνο του, μας ταξίδευε! 

Τώρα με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου αποκτά την παλιά του αίγλη. Αποκαθίσταται, ξαναβάφεται, περνούν νέα καλώδια και φωτισμό και θα λάμψει και πάλι.

«Ανάμεσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για αναγέννηση της πόλης, που ήδη υλοποιούνται, ήταν και η ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής, γιατί πρώτα από όλα ο ίδιος ο πολίτης ήθελα να το βλέπει καθαρό και φωτεινό. Ως Έλληνας, όμως, ένιωθα την ανάγκη να τονίσω την ιστορικότητα του εθνικού αερομεταφορέα που μας ταξίδευε σε όλες τις ηπείρους και τις χώρες του κόσμου», λέει ο Δήμαρχος.

«Από την ημέρα που βάλαμε τις σκαλωσιές, λάβαμε 3.000 περίπου μηνύματα ανθρώπων που επιδοκιμάζουν αυτή μας την κίνηση», λέει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. «Όλοι έχουν να αναφέρουν μια προσωπική ιστορία με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής. Η γενιά των σαραντάρηδων, στην οποία ανήκω και εγώ, έχει να διηγηθεί πολλά γεγονότα και περιστατικά με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής. Τότε που δεν είχαμε κινητά και Facebook και δίναμε ραντεβού τα Σαββατοκύριακα στο “σήμα”. Σε ένα μήνα περίπου θα έχει τελειώσει η ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής, θυμίζοντας μνήμες μιας παλαιότερης εποχής. Μιας εποχής στα θετικά στοιχεία της οποίας θα πρέπει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα».

Ραντεβού λοιπόν, λίγες μέρες απομένουν ακόμα…

Για όσους θυμούνται, για όσους θέλουν να θυμηθούν, παλιές όμορφες εποχές με άλλους ρυθμούς… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter