Oμάδα έρευνας Documento: Κλητεύστε μας κύριε Πέτσα…

Oμάδα έρευνας Documento: Κλητεύστε μας κύριε Πέτσα…

Στην εφημερίδα Documento μια μικρή ομάδα συντακτών, μια χούφτα θαρραλέοι και καθαροί δημοσιογράφοι, εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2016 που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο, δίνουν «τα ρέστα τους» με τις εκατοντάδες αποκαλύψεις τους για θέματα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η μια δημοσιογραφική επιτυχία διαδέχεται την άλλη καθώς αυτοί οι δημοσιογράφοι έχοντας την απόλυτη στήριξη του εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς βοήθεια από πολιτικούς φίλους ή άλλες σκοτεινές πηγές, χωρίς «προστασίες» από κέντρα εξουσίας , χωρίς να πτοούνται από εκφοβισμούς και απειλές, είτε με την μορφή μηνύσεων και αγωγών από ισχυρούς παράγοντες του τόπου, είτε ακόμα και με μαφιόζικες τακτικές,έχουν τολμήσει να ασχοληθούν με θέματα που πολλοί άλλοι δεν είχαν τη δυνατότητα ή και το σθένος ούτε καν να τα αναπαράξουν…

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

*Την αποκάλυψη των τρομερών εισαγγελικών πορισμάτων για το απίστευτο «ριφιφι», μέσω διαφόρων τεχνασμάτων, στα ταμεία μεγάλης τράπεζας από τα ίδια τα αφεντικά της; Τι έκαναν τα περισσότερα Μέσα με αυτή την υπόθεση, όπως και με πολλές άλλες; Έσπευσαν τότε να αναρτήσουν την… απάντηση εμπλεκόμενου μεγαλοτραπεζίτη σε μια είδηση που δεν υπήρχε στις σελίδες τους γιατί είχε αποκρυβεί.

Κι όταν τελικά ήρθαν οι διώξεις από την Δικαιοσύνη , μόνο ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την είδηση που στα περισσότερα Μέσα έπαιξε τόσο …χαμηλά που έπρεπε να σκύψεις πολύ για να την διαβάσεις.

* Το ίδιο βέβαια συνέβη και με πλείστα άλλα ρεπορτάζ μας όπως πχ με τις αποκαλύψεις για το μέγιστο πολιτικό΄,οικονομικό και ποινικό σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχουν οδηγήσει στον σχηματισμό πολλών δικογραφιών για βαρύτατα κακουργήματα.

Και ναι, μεταξύ τόσων πολλών αποκαλύψεων, ήταν αυτή η εφημερίδα που πρωτοστάτησε με τα ρεπορτάζ της για όλες τις πτυχές του σκανδάλου Νovartis. Με εκατοντάδες δημοσιεύματα που , φέρουν την υπογραφή αυτών των δημοσιογράφων, και περιείχαν στοιχεία του ρεπορτάζ τα οποία όχι μόνο ουδέποτε διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν στο σύνολο τους.

Για να έρθει μια ημέρα που ο εκπρόσωπος αυτής της ανεκδιήγητης Κυβέρνησης, η οποία από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία είχε ως ύψιστη προτεραιότητα την εξόντωση κάθε αντίθετης φωνής, και το χτίσιμο μιας «μιντιακής φωλιάς» που θα προστατεύει τον πολυχρονεμένο πρόεδρο της, να χαρακτηρίσει αυτούς τους άξιους δημοσιογράφους «λασπολόγους».

Μοιράζοντας ο ίδιος την λάσπη με το τσουβάλι, γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν κινδυνεύει να στριμωχτεί από δύσκολες δημοσιογραφικές ερωτήσεις… ξέρετε, από αυτές που γίνονταν τις παλιές καλές εποχές στο πλαίσιο του δημοκρατικού ελέγχου της εξουσίας από εκπροσώπους δημοσιογραφικών Μέσων.

Είπε λοιπόν ο Στέλιος Πέτσας, μεταξύ όλων των ψεμάτων που ανέφερε, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε σχέση με το σκάνδαλο της αδιαφανούς και άνισης χρηματοδότησης ΜΜΕ για μια καμπάνια που θα έπρεπε να είναι δωρεάν, ότι το Documento δεν πήρε χρήματα γιατί κατασκευάζει ειδήσεις, γράφει Fakenews όπως αυτά που αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Είπε δηλαδή, με απλά λόγια, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του… Μωυσή ότι η ομάδα έρευνας του Documento έγραφε ψέματα για την Novartis.

Τι περιμένει λοιπόν; Γιατί δεν εγκαλεί τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που δεν μας έχουν ακόμα κλητεύσει ως ύποπτους τέλεσης εγκλημάτων;

Εμείς είμαστε στην διάθεση τους : Όλοι μας… μηδενός εξαιρουμένου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter