Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η Έλενα Ακρίτα είναι μια πραγματική υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η Έλενα Ακρίτα είναι μια πραγματική υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα κατά του Μάρκου Σεφερλή με αφορμή και την προβολή της σειράς “Super Mammy”, στην οποία ο γνωστός κωμικός φέρεται να αναπαρήγαγε σεξιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα επικρότησε η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι μεταξύ άλλων ότι «η Έλενα έχει αποδείξει ότι διαθέτει το βασικό χαρακτηριστικό των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Διεκδικεί για όλους τους ανθρώπους και παίρνει τα ρίσκα, που συνοδεύουν τους υπερασπιστές σε όλο τον κόσμο, συνειδητά».

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Η Έλενα Ακρίτα συνειδητά και σταθερά με την αρθρογραφία της υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον λόγο αυτό συχνά μπαίνει στο στόχαστρο όσων επιθυμούν κάποια/ες/οι να νοούνται «λιγότερο άνθρωποι» από άλλους ανθρώπους.
Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί διαχρονικά μια τολμηρή και ριψοκίνδυνη επιλογή και συχνά άτομα και ομάδες σε όλον τον κόσμο συμβαίνει να στοχοποιούνται, γιατί δεν επέλεξαν την σιωπή.
Για τη ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η Έλενα Ακρίτα αποτελεί μια πραγματική υπερασπίστρια των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά ταυτόχρονα έχει αποδείξει ότι διαθέτει το βασικό χαρακτηριστικό των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Διεκδικεί για όλους τους ανθρώπους και παίρνει τα ρίσκα, που συνοδεύουν τους υπερασπιστές σε όλο τον κόσμο, συνειδητά.
O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε από νωρίς (9 Δεκεμβρίου 1998, με το ψήφισμα 53/144) τον κομβικό ρόλο των υπερασπιστών στην προσπάθεια εδραίωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι.
Θα ισχυριστούν κάποιοι ότι η Έλενα Ακρίτα ως δημοσιογράφος απλώς «σχολιάζει» την επικαιρότητα και αυτή είναι μια δραστηριότητα που της επιβάλει η επαγγελματική της ιδιότητα κι όχι μια δραστηριότητα υπεράσπισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Σαφώς η δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα δεν καθιστά apriori όλους τους δημοσιογράφους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Έλενα Ακρίτα θα μπορούσε να μην στέκεται δίπλα στους ανθρώπους, να μην τους υπερασπίζεται, να σιωπά. Τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα φέρουν πολλά άτομα, αλλά δεν βιώνουν τη σιωπή τους ως συνενοχή όταν ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία και σε τελική ανάλυση ο μισανθρωπισμός ξεχειλίζουν το κοινωνικό «ποτήρι». Η Έλενα Ακρίτα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα προνόμια που της δίνουν η θέση και τα τόσα χρόνια της δουλειάς της και να ασχολείται μόνο με ταξίδια, διακοπές και παραστάσεις, αλλά εκείνη επέλεξε να μην γράφει σε κοσμικές στήλες και συνεχίζει να παίρνει το ρίσκο να καταγγέλλει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να τοποθετεί ξανά και ξανά τον εαυτό της στο στόχαστρο.
Η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στέκεται στο πλευρό της όπως στάθηκε κι εκείνη στο πλευρό μας για να μας υπερασπιστεί, όταν γίναμε «καρικατούρες» στις επιθεωρήσεις του κ. Μάρκου Σεφερλή, όχι «ανταποδοτικά», αλλά γιατί της αναγνωρίζουμε ότι με την αρθρογραφία της συμβάλλει καθοριστικά στην τήρηση και διάδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γιατί υπερασπιζόμενα τους υπερασπιστές μας διασφαλίσουμε και τη δική μας ασφάλεια απέναντι σε κάθε λογής κακοποιητές.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κι εμείς όπως κι εκείνη, δίπλα δίπλα, για μια δικαιότερη κοινωνία για όλους τους ανθρώπους μέχρι την ώρα που το αυτονόητο θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter