Ομάδα Νομικής Βοήθειας για Δημ. Κουφοντίνα: Να μην περάσουμε σε νέα ζοφερή εποχή

Ομάδα Νομικής Βοήθειας για Δημ. Κουφοντίνα: Να μην περάσουμε σε νέα ζοφερή εποχή

Ο θάνατος του Δημήτρη Κουφοντίνα θα αποτελέσει μια αποτυχία όλων μας, η οποία θα καταγραφεί με τρόπο τραυματικό στη συλλογική συνείδηση. Έστω και την ύστατη ώρα μπορεί και πρέπει να αποφευχθεί.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ομάδα Νομικής Βοήθειας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να περάσουμε σε νέα ζοφερή εποχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομάδας έχει ως εξής:

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αφόρητα, σε σημείο που η εκ νέου παρουσίαση των νομικών επιχειρημάτων που συνηγορούν στη δικαίωση του αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα περιττεύει. Ούτως ή άλλως, η ήδη κατατεθειμένη νομική τεκμηρίωση του αιτήματος, αν και επαρκέστατη, αγνοείται επιδεικτικά από την κυβέρνηση, ενώ η ισοπεδωτική, μονομερής παρουσίαση της κυβερνητικής γραμμής και η συνειδητή διαστρέβλωση των γεγονότων από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. δεν μας αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ως προς το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης.

Η αλαζονική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν απεργό πείνας, ο οποίος με μοναδικό όπλο τη φυσική φθορά του σώματός του διεκδικεί ισονομία και όχι κάποια προνομιακή μεταχείριση, θίγει στον πυρήνα της τον επιβεβλημένο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξίας εκ μέρους της κρατικής εξουσίας. Η επερχόμενη καταγραφή του πρώτου νεκρού απεργού πείνας στην πολύπαθη ιστορία της μεταπολεμικής ελληνικής δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα ζοφερή εποχή, στην οποία η με κάθε τρόπο επιβεβαίωση της ισχύος της εκτελεστικής εξουσίας θα είναι σημαντικότερη από τις αρχές του ανθρωπισμού. Ο θάνατος του Δημήτρη Κουφοντίνα θα αποτελέσει μια αποτυχία όλων μας, η οποία θα καταγραφεί με τρόπο τραυματικό στη συλλογική συνείδηση. Έστω και την ύστατη ώρα μπορεί και πρέπει να αποφευχθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter