Ομαδικός βιασμός 17χρονου σε φυλακή: Πού κατέληξε η ιατροδικαστική έκθεση

Ομαδικός βιασμός 17χρονου σε φυλακή: Πού κατέληξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία του 17χρονου που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Όπως μεταδίδει το gegonota.news, Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου, δεν βρέθηκαν χαρακτηριστικές κακώσεις καθώς ο χρόνος που πέρασε ήταν εχθρός για να διαπιστωθούν σημάδια βιασμού, αλλά τα ευρήματα έδειξαν πως υπήρξε επαναλαμβανόμενη διείσδυση.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η καταγγελία ανηλίκου κρατούμενου για ομαδικό βιασμό – Διατάχθηκε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση

Να σημειωθεί ότι έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία του Βόλου η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα έζησε στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Αυτό που αποκαλύφθηκε από τις πρώτες έρευνες είναι ότι τα παιδιά ζούσαν ανά δώδεκα στους θαλάμους και τα ερωτήματα που δημιουργούνται αφορούν το πώς δρούσε η «συμμορία των 5» που καταγγέλλεται ότι βίαζε τον 17χρονο κατ΄εξακολούθηση.

Υπό εξέταση βρίσκεται όλοι οι συγκρατούμενοι στον θάλαμο του 17χρονου, οι οποίου καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, για ποιον λόγο δεν αντιδρούσαν στις καταγγελλόμενες ειδεχθείς πράξεις σε βάρος του θύματος.

Ο εφιάλτης του 17χρονου στις φυλακές

Ο 17χρονος μπήκε στο κατάστημα της Κασσαβέτειας από τον Σεπτέμβριο του 2022 και απελύθη με βούλευμα του Συμβουλίου Ηρακλείου Πλημμελειοδικών στις 19 Μαρτίου, οπότε και άμεσα έκανε την καταγγελία τόσο στη μητέρα όσο και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 17χρονου, από το πρώτο λεπτό που μπήκε άρχισαν οι ασκήσεις των κυριαρχικών σχέσεων. Τον ξυλοκόπησαν άγρια, του έπαιρναν τα χρήματά του και τον έδερναν. Όταν το παιδί υπέστη έναν σοβαρότατο ξυλοδαρμό και το διαπίστωσαν φύλακες αναγκαστικά κατήγγειλε το τι του συνέβη. Έκτοτε άρχισε η καθημερινή, ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία, την οποία υπομονετικά ο νεαρός υπέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, διότι ήξερε ότι αν την καταγγείλει, οι συνέπειες θα ήταν σαφώς επώδυνες.

Το τελευταίο δίμηνο προ της αποφυλάκισής του «υπέστη κατ’ εξακολούθηση βιασμούς τους οποίους εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του. Κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχίατρο και από ιατροδικαστή» και πλέον η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter