Ομάν: Πλησιάζει ο κυκλώνας Σαχίν, τουλάχιστον τρεις νεκροί στα παράκτια (Videos)

Ομάν: Πλησιάζει ο κυκλώνας Σαχίν, τουλάχιστον τρεις νεκροί στα παράκτια (Videos)

Ο τροπικός κυκλώνας Σαχίν πλησιάζει σήμερα στο Ομάν, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ καθυστέρησαν πτήσεις, προς και από την πρωτεύουσα Μουσκάτ.

Ένα παιδί το οποίο είχε παρασυρθεί από τα νερά εντοπίστηκε νεκρό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ ένα άλλο άτομο αγνοείται.

Δύο Ασιάτες εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε ένας λόφος στην περιοχή όπου κατοικούσαν σε βιομηχανική ζώνη, ως συνέπεια της επέλασης του κυκλώνα, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Μουσκάτ, ενώ συνοδεύεται από ανέμους με ταχύτητες πλέον των 120 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, εκτάκτων αναγκών, αλλά και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Το κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να πλήξει χερσαίες περιοχές, αργά το απόγευμα, αλλά και το βράδυ, με πολύ ισχυρούς ανέμους, αλλά καταρρακτώδεις βροχές, ενώ τα εξωτερικά περιμετρικά χαρακτηριστικά του αναφερόμενου καιρικού συστήματος, γίνονται ήδη αισθητά στην περιοχή.

Η εθνική επιτροπή για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα διακοπεί στην περιοχή αλ Κουρμ, που βρίσκεται στα ανατολικά της πρωτεύουσας, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Οι περισσότεροι από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων του Ομάν που ζουν στην πρωτεύουσα Μουσκάτ ή γύρω από αυτό.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα είναι ανοιχτοί μόνο για τα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και για μετακινήσεις που γίνονται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, μέχρι να περάσει ο αναφερόμενος κυκλώνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, με τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιούν περιπολίες κοντά στις ακτές, αλλά και στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter