«Ομερτά» και από τον νέο διοικητή ΕΥΠ στην Εξεταστική: «Δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη»

«Ομερτά» και από τον νέο διοικητή ΕΥΠ στην Εξεταστική: «Δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη»

Μετά τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου υποκλοπών και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ήρθε η σειρά του νέου επικεφαλής της Υπηρεσίας να ευτελίσει την Εξεταστική Επιτροπή, επικαλούμενος το απόρρητο κάθε φορά που του τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να ισχυρίστηκε πως «δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη», γεγονός που προστίθεται στις πληροφορίες περί καταστροφής των δύο φακέλων.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης παρουσίασε εαυτόν υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως «μετά την υπογραφή της εισαγγελέως, είμαι ανέλεγκτος». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωσή του ενώπιον της Εξεταστικής, σύμφωνα με την οποία έχει δει τις διατάξεις για τον κ. Ανδρουλάκη. «Έγιναν τυπικά, νόμιμα. Το γνωρίζει η ΑΔΑΕ, της μεταβιβάστηκαν» φέρεται να είπε και συμπλήρωσε πως οι διατάξεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι τρεις και αφορούν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, την παράταση αυτής και την παύση της.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η προαναφερθείσα αποστροφή του νέου διοικητή της ΕΥΠ αποτελεί ομολογία πως γνωρίζει τον λόγο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, όμως, ο Θ. Δεμίρης απέφυγε να τον αποκαλύψει, κάνοντας τι άλλο; Επίκληση απορρήτου. Για την περίπτωση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, φέρεται να ισχυρίστηκε πως «δεν έχω δει τίποτα, μόνο μια ημερομηνία».

Από εκεί και πέρα, φέρεται να υποστήριξε πως δεν έχει προμηθευτεί η ΕΥΠ παράνομα λογισμικά και πως δεν είναι αρμόδια για να ελέγξει εάν κυκλοφορούν κακόβουλα λογισμικά. «Άλλες αρχές έχουν καλύτερες υποδομές να το κάνουν» φέρεται να αντέτεινε.

Η κατάθεση του κ. Δεμίρη θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: 

Αμετανόητος ο Κοντολέων εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική: «Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε…»

«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Στα «σχοινιά» η ΝΔ: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά νέα σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter