«Ομερτά» Μαξίμου και κάλυψη Θεοδωρικάκου για τη σχέση Greek Mafia με την ΕΛΑΣ

«Ομερτά» Μαξίμου και κάλυψη Θεοδωρικάκου για τη σχέση Greek Mafia με την ΕΛΑΣ

«Απαντήσεις» που παραπέμπουν περισσότερο σε «ομερτά», παρά ενημέρωση πολιτικών συντακτών, επιφύλασσε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Οικονόμου στα εκκωφαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις του Documento, του «Βήματος» και της «Καθημερινής», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, που με τη σειρά του επιδίδεται στην γνωστή συνταγή απαξίωσης του Documento και σιωπής για τις υπόλοιπες αποκαλύψεις.

Δείτε επίσης: Mαφιόζοι διοικούν την αστυνομία

Με σιωπηρή ενοχή φαίνεται πως απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στο κομβικό ερώτημα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και προκύπτει από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Greek Mafia ακόμα και με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αφού στα συνεχή ερωτήματα του documentonews.gr που τέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκείνος αντί απαντήσεων επέλεξε απλώς να παραπέμψει στις γενικόλογες και παρελκυστικές ανακοινώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Το Documento της Κυριακής αλλά και «Το Βήμα» αποκάλυψαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι διασυνδέσεις της Greek mafia φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου, δίνουν εντολές, ζητούν χάρες και κανονίζουν έως και µεταθέσεις αστυνοµικών-µελών του κυκλώµατος. Πως είναι δυνατόν να παραμένει ο υπουργός Θεοδωρικάκος στη θέση του με αυτή την κατάσταση που περιγράφεται από τις αποκαλύψεις; Εξακολουθεί το Μαξίμου να τον εμπιστεύεται;» ήταν η ξεκάθαρη ερώτησή, ζητώντας απαντήσεις -αρχικά- κυρίως για το πολιτικό σκέλος των αποκαλύψεων και για το εάν υπάρχει ικανοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ με την υπόθεση.

«Έχει υπάρξει -νομίζω- χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Θεοδωρικάκου. Σας παραπέμπω σε αυτές» ήταν η «απάντηση» του Γιάννη Οικονόμου, μηδενικής -όπως προκύπτει- προστιθέμενης αξίας, αφού το Μαξίμου επιλέγει να επιμείνει στη στήριξη Θεοδωρικάκου, δίχως όμως μια λέξη σχετικής υποστήριξης.

«Καλύπτουν και την κυβέρνηση δηλαδή αυτές οι ανακοινώσεις;» επιμείναμε άμεσα, παίρνοντας την εξίσου κενή περιεχομένου απάντηση πως «αφού είπα σας παραπέμπω σε αυτές».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία παραπέμπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Τ. Θεοδωρικάκος επιλέγει αντί απαντήσεων στα δημοσιεύματα για το πώς επί των ημερών του η Μαφία κάνει μεταθέσεις σε καίρια πόστα στην Αστυνομία (επικαλούμενη μάλιστα το γραφείο του), αντί εξηγήσεων και αντί παραίτησης μπροστά στην ανικανότητα που εκπέμπουν οι αποκαλύψεις, να κουνήσει το δάχτυλο και να επιτεθεί στο Documento. Μάλιστα, το κάνει αυτό ενώ τόσο Το Βήμα όσο και η Καθημερινή στριμώχνουν υπουργό, υπουργείο και ΕΛΑΣ με τις αποκαλύψεις τους.

«Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύει μεθοδεύσεις και σκευωρίες που καταρρέουν με κρότο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η αναπαραγωγή από το Documento δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήδη, πριν μια εβδομάδα, ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, ασφαλώς, την διαβίβασή της στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή. Επομένως, «άνθρακες ο θησαυρός» των αποκαλύψεων!» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ.

«Προσοχή» μπροστά στα Μέσα των εφοπλιστών

Όπως προκύπτει, το Βήμα αποκάλυψε «συνδέσμους» και προσβάσεις έως και στην ΕΥΠ, από όπου το οργανωμένο έγκλημα αντλούσε πληροφορίες για τα τηλέφωνα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας». Επίσης, η Καθημερινή έφερε στο φως επιπλέον πληροφορίες για δεσμούς της ΕΛΑΣ με την Greek Mafia, και μάλιστα από έγγραφο που διέρρευσε μετά τις κρίσεις. Γι’ αυτό τον λόγο και επανήλθαμε, ζητώντας εξηγήσεις τόσο και για τις αποκαλύψεις των υπόλοιπων Μέσων, όσο και για τη συγκάλυψη και μη διερεύνηση των εντυπωσιακών στοιχείων που προκύπτουν ακόμα και από δολοφονίες μελών του οργανωμένου εγκλήματος.

«Προηγουμένως με παραπέμψατε στην ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος κάνει κάτι που κάνετε και εσείς συχνά, απαντάει μόνο στο Documento ενώ υπάρχουν αποκαλύψεις και από το Βήμα και η Καθημερινή. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Είναι πράγματι εντυπωσιακές οι αποκαλύψεις, δεν υπάρχει απάντηση από τον υπουργό, και υπάρχουν στοιχεία, όπως για το γεγονός πως ενώ η αστυνομία έχει βρει στοιχεία από τις έρευνες σε τηλέφωνα θυμάτων της Greek Mafia, δεν πάνε στην εισαγγελία, μένουν στο Ανθρωποκτονιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διερεύνηση. Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης; Καλύπτεστε από τους χειρισμούς του υπουργού παρά τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα από περισσότερα Μέσα από ότι το Documento;» ρωτήσαμε ακόμα πιο συγκεκριμένα, με την απάντηση του Γ. Οικονόμου να αποτελεί ένα ακόμα μνημείο ένοχης σιωπής.

«Ναι» απάντησε μονολεκτικά, επαναλαμβάνοντας μονότονα πως «σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου και στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, νομίζω χθες».

Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση όχι μόνο αποφεύγουν να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τρομερά αποκαλύπτονται για τις σχέσεις της Greek Mafia με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά και το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά πως δεν θέλουν καν να επαναλάβουν τις αιτιάσεις του Τ. Θεοδωρικάκου, πιθανότατα υπό τον φόβο των συνεχών αποκαλύψεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter