Ομιλία στην Πνύκα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μακρόν στην Αθήνα

Ομιλία στην Πνύκα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μακρόν στην Αθήνα

Την επιθυμία του να μιλήσει για τη Δημοκρατία στον ιστορικό χώρο της Πνύκας στις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αφού έδωσαν το πράσινο φως και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα καθώς η περιοχή δεν θεωρήθηκε ασφαλής παρά το ότι η επιθυμία των περισσοτέρων ξένων ηγετών είναι να βαδίσουν στα βήματα του Θεμιστοκλή, του Αριστείδης, του Περικλή, του Δημοσθένη και του Κολοκοτρώνη.

Όπως αναφέρεται, τις τελευταίες δύο ημέρες στελέχη των αρμόδιων γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, μαζί με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πραγματοποιούν αυτοψίες στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κενό ασφαλείας.

Αντίθετα υπάρχει προβληματισμός για την επίσκεψη του Μακρόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα, το οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει στόχος διπλής εμπρηστικής επίθεσης από κουκουλοφόρους και είναι κοντά σε μία «καυτή» περιοχή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Αρχικά θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και μετά την ανάπαυλα ξεκούρασης στη γαλλική πρεσβεία, θα κατευθυνθεί προς τον αρχαιολογικό χώρο για την ομιλία του και στη συνέχεια θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο προς τιμή του. 

Την επόμενη μέρα θα συναντηθεί και θα μιλήσει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα, και αργά το απόγευμα θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter