Ομιλία Τσίπρα απόψε για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ομιλία Τσίπρα απόψε για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973-2017: Η μνήμη απέναντι στη λήθη. Η Δημοκρατία απέναντι στον αυταρχισμό», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στις 19:30, θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος.

«Σε μία εποχή που γίνεται συστηματική προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας, με σκοπό να εξαγνιστούν τα πεπραγμένα της Χούντας κατά την επταετία 1967 – 1974, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην ξεχάσουμε τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός για την ανατροπή της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει πως «η μάχη για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης είναι υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα σήμερα που ο ακροδεξιός λόγος επιχειρεί να εξασφαλίσει παρουσία στη δημόσια σφαίρα δια στόματος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, το ρατσιστικό μίσος και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διεκδικούν χώρο στις γειτονιές μας, διασπείροντας ρατσιστικό μίσος»

 Απευθύνει, τέλος κάλεσμα σε όλους τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter